Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων ελέγχουν την ποιότητα του νερού του Ληθαίου

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων για ακόμη μία φορά συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος με τίτλο «Plastic under scrutiny», οι μαθητές του τμήματος Πληροφορικής της Β΄τάξης μαζί με την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Φαλαγκάρα Θεοδώρα και τον Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Ευσταθίου Χρήστο, βρέθηκαν στις όχθες του Ληθαίου, για να μετρήσουν το pH του νερού, τα φωσφορικά, νιτρικά και νιτρώδη άλατα, αλλά και να παρατηρήσουν πιθανή ύπαρξη σκουπιδιών εντός του ποταμού και στη γύρω περιοχή. Πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε τρία διαφορετικά σημεία (Τζαμί, κεντρική γέφυρα, Κουτσομύλια) και τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν και συζητηθούν στο μάθημα της Χημείας.

Οι δειγματοληψίες θα συνεχίσουν να γίνονται με σκοπό την καταγραφή όλων αυτών των στοιχείων που αφορούν την ποιότητα του νερού του ποταμού Ληθαίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με σχολεία από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία και έχει ως θέμα του τα ποτάμια των πόλεων που συμμετέχουν, το επίπεδο μόλυνσής τους, τρόπους αντιμετώπισης της μόλυνσης, καθώς και την  ανάδειξή τους ως μέρος της πόλης και της καθημερινής ζωής.

Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές ευαισθητοποιούνται απέναντι στον αυξανόμενο αριθμό περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και με τις δράσεις που κάνουν, εκπαιδεύονται ώστε να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, που θα σέβονται και θα προστατεύουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Οι δράσεις των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning θα πυκνώσουν και θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή