Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι «μικροί» της πολιτικής σκηνής που όμως κάνουν τη διαφορά και στα Τρίκαλα

Πόσο ποσοστό συγκέντρωσαν τα κόμματα που κινήθηκαν κάτω του 3% στην εκλογική μας περιφέρεια και η κάθε ψήφος….που μετράει περισσότερο από τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Μπορεί η απλή αναλογική να ευνοεί την είσοδο περισσότερων κομμάτων στη Βουλή, όμως ο φραγμός του 3% είναι εκ των πραγμάτων ανυπέρβλητος και πρόκληση για τους «μικρούς» του πολιτικού συστήματος. Έτσι, η μάχη των ποσοστών για την επίσης δύσκολη αυτοδυναμία των λεγόμενων μεγάλων κομμάτων, στο πεδίο των μικρότερων πολιτικών συσχετισμών, γίνεται ακόμη και για την ελάχιστη υποδιαίρεση της μονάδας που θα τους φέρει κοντά στις πολυπόθητες τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Όπως επισημαίνουν οι δημοσκόποι όμως, η επίδραση των εκτός Βουλής κομμάτων αναμένεται σημαντική δεδομένου ότι λειτουργεί, όπως λένε, ανταγωνιστικά με την αυτοδυναμία.

Πώς όμως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα για το σύνολο των κομμάτων αυτών στον νομό Τρικάλων στις τελευταίες εκλογές του 2019;

Όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, στο νομό τα κόμματα που συγκέντρωσαν κάτω 3% ποσοστό έκαστο, είχαν συνολικά ποσοστό 10,04%. Διόλου μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι το συνολικό ποσοστό ξεπέρασε εκείνο του τρίτου κόμματος που ήταν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 9,71%.

Βέβαια, μέσα σε αυτά τα κόμματα, περιλαμβάνονται το ΜΕΡΑ25 που στον νομό Τρικάλων κινήθηκε μεν στο 2,05% ενώ στην επικράτεια απέσπασε το 3,44% των ψήφων μπαίνοντας τελικά στη Βουλή, καθώς και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που στον νομό Τρικάλων έφτασε μόλις το 2,85% ενώ στην Επικράτεια απέσπασε το 3,70% των ψήφων καταλαμβάνοντας 10 έδρες.

Όλα αυτά, τα κομματικά επιτελεία της περιοχής φαίνεται να τα συνυπολογίζουν, εστιάζοντας όχι μόνο στον δικομματικό-τρικομματικό ανταγωνισμό αλλά και στο εξωκοινοβουλευτικό εκάστοτε κοινοβουλευτικό στρατόπεδο, μιας και «κάθε ψήφος μετράει». Και αυτή τη φορά….κυριολεκτικά.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή