Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι νέες, παντός εδάφους εκδόσεις Trail και Active ανοίγουν νέους ορίζοντες για την οικογένεια του Ford Transit

Η Ford αποκάλυψε τις νέες, σκληροτράχηλες εκδόσεις παντός εδάφους Trail και Active για τη γκάμα των μοντέλων Transit και Tourneo, οι οποίες διατίθενται ήδη για παραγγελία και θα είναι έτοιμες για παράδοση μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Τα νέα Transit Trail και Transit Custom Trail έχουν σχεδιαστεί για πιο απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας, προσφέροντας αυξημένη ελκτική πρόσφυση χάρη στο νέο, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) για τα προσθιοκίνητα Transit και Transit Custom και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive για το Transit. 

Οι εξειδικευμένες αναβαθμίσεις τόσο το εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό των Transit Trail και Transit Custom Trail, αυξάνουν την άνεση και τις ικανότητες των οχημάτων σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς συμβιβασμούς στον τομέα της πρακτικότητας.

Οι νέες εκδόσεις Active των Transit Custom και Tourneo Custom υποστηρίζουν τον δραστήριο τρόπο ζωής ιδιωτών και επαγγελματιών με πρόσθετες προστατευτικές επενδύσεις στο αμάξωμα και ένα προαιρετικό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) για κορυφαία ελκτική πρόσφυση σε χαλαρά, ολισθηρά και μαλακά εδάφη. Το εξωτερικό στιλ είναι εμπνευσμένο από μοντέλα της SUV κατηγορίας, γεγονός που καθιστά τις δύο εκδόσεις πιο θελκτικές σε επίπεδο σχεδιασμού και πιο αποτελεσματικές σε δυνατότητες σε διαδρομές εκτός της πεπατημένης.

«Τα μοντέλα Active και Trail αποδεικνύουν πόσο ευέλικτη και ικανή είναι η γκάμα Transit» δήλωσε ο Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, Ford Ευρώπης. «Από επαγγελματίες που επιθυμούν ένα όχημα για χρήση εκτός δρόμου, μέχρι οικογένειες που αναζητούν ένα αυτοκίνητο τόσο περιπετειώδες όσο και οι ίδιοι, υπάρχει ένα Transit κατάλληλο για κάθε ανάγκη.»

Η γκάμα Active θα επεκταθεί περαιτέρω μέσα στο 2020 με το λανσάρισμα των μικρότερων εκδόσεων Transit Connect Active και Tourneo Connect Active. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.

Εκδόσεις Trail για όλες τις συνθήκες

Τα νέα Ford Transit Trail και Transit Custom Trail διαθέτουν σκληροτράχηλη εμφάνιση και αναβαθμισμένες ικανότητες υποστηρίζοντας ιδιοκτήτες και οδηγούς των οποίων τα εργασιακά καθήκοντα τους φέρνουν σε απαιτητικά και «δύσκολα» εδάφη. 

Οι εκδόσεις Trail φέρουν πρόσθετες προστατευτικές επενδύσεις μαύρου χρώματος γύρω από τον εμπρός προφυλακτήρα και το κατώτατο σημείο του πίσω, καθώς και στα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος. Το λογότυπο Ford αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στη ματ μαύρη μάσκα, χαρίζοντας έντονη προσωπικότητα που ενσαρκώνει την ανθεκτική φύση του αυτοκινήτου αλλά και την ικανότητά του να κινείται σε οποιαδήποτε εδάφη. Την εικόνα συμπληρώνουν οι μοναδικές ζάντες αλουμινίου  των 16 ιντσών και τα λογότυπα Trail στις εμπρός πόρτες. Για πρόσθετη ευελιξία, το Transit Custom μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ράγες οροφής και σκαλοπάτι εισόδου που εγκαθίσταται στα μαρσπιέ.

Η διαθέσιμη γκάμα των κινητήρων προσφέρει βελτιωμένη ελκτική πρόσφυση σε «δύσκολες» συνθήκες, Τα προσθιοκίνητα Transit Trail και Transit Custom Trail εφοδιάζονται στάνταρ με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD), ενώ το Transit Trail είναι διαθέσιμο με την τετρακίνηση Intelligent All-Wheel Drive για ακόμα καλύτερη διέλευση του αυτοκινήτου σε απαιτητικά εδάφη και καιρικές συνθήκες.

Αποτελώντας προϊόν συνεργασίας με τη γνωστή εταιρεία Quaife, το mLSD είναι σε θέση σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής να μεταφέρει αυτόματα τη ροπή του κινητήρα στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση. Ως αποτέλεσμα, τα Transit Trail και Transit Custom Trail κινούνται με άνεση στο χώμα, σε επιφάνειες με πέτρες αλλά και σε κακοτράχαλα εν γένει εδάφη. Η λειτουργία του συστήματος Electronic Stability Control έχει αναθεωρηθεί με στόχο την καλύτερη συνεργασία του με το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για βελτίωση τόσο της ελκτικής πρόσφυσης όσο και της οδικής συμπεριφοράς σε μοντέλα της Ford Performance, όπως τα Focus RS, Fiesta ST και Focus ST, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην εκπομπή CO2 ή την κατανάλωση καυσίμου.

Το Transit Trail διατίθεται επίσης με το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive για βελτιστοποιημένη ελκτική πρόσφυση σε συνθήκες εκτός δρόμου. Η τεχνολογία αυτή βελτιώνει την απόδοση σε σχέση με τη βασική πισωκίνητη έκδοση στέλνοντας έως και το 50% της ροπής του κινητήρα στον εμπρός άξονα, ανάλογα με τα επίπεδα πρόσφυσης και σε συνδυασμό με τη μεταβολή των οδικών συνθηκών και τις ενέργειες του οδηγού.

Το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive του Transit Trail υποστηρίζεται επίσης από τα επιπλέον Επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης (Selectable Drive Modes) με την ονομασία Slippery και Mud/Rut, τα οποία είναι σχεδιασμένα προκειμένου να βελτιώνουν τις επιδόσεις αλλά και να τονώνουν το αίσθημα αυτοπεποίθησης του οδηγού σε ποικίλα οδηγικά σενάρια. Η επιλογή τους γίνεται μέσω του Drive Mode Controller που βρίσκεται στο ταμπλό. Το σύστημα τετρακίνησης παρέχει επίσης τη δυνατότητα αυτόματου κλειδώματος (AWD Lock) για ισόποση κατανομή της ροπής (50:50) ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα σε συνθήκες με πολύ χαμηλό συντελεστή τριβής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα δεν επηρεάζει τη δυνατότητα φόρτωσης ή τις διαστάσεις του Transit Trail σε σχέση με τις πισωκίνητες εκδόσεις.

Οι εκδόσεις Trail συνοδεύονται επίσης από αναβαθμίσεις στον εξοπλισμού του εσωτερικού, το οποίο διαθέτει στάνταρ πλήρως δερμάτινα καθίσματα που εξασφαλίζουν πρόσθετη πολυτέλεια, αντοχή και ευελιξία στην καμπίνα. Το σύστημα κλιματισμού (επίσης στάνταρ) διασφαλίζει ένα ευχάριστο περιβάλλον ανεξαρτήτως καιρού, ενώ το θερμαινόμενο παρμπρίζ Quickclear υπόσχεται άνετες εκκινήσεις το χειμώνα. Οι ηλεκτρικοί αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες και το αυτόματο σύστημα φωτισμού προσφέρονται επίσης ως στοιχεία του βασικού εξοπλισμού.

Το Transit Custom Trail διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις αμαξώματος με GVM από 3.000 kg, συμπεριλαμβανομένων των panel van και kombi με δύο διαφορετικά μεταξόνια.

Το Transit Trail διατίθεται σε πολλαπλούς τύπους αμαξώματος και μεταξόνια στην κατηγορία των 3.500 kg, σε εκδόσεις panel van & single chassis cab. 

Όλα τα Transit Trail και Transit Custom Trail διατίθενται με τον προηγμένο, δίλιτρο EcoBlue ντίζελ κινητήρα της Ford σε εκδόσεις με απόδοση 130, 170 και 185 ίππους. 

Επιπλέον, τα Transit Trail προσφέρουν τα πλεονεκτήματα σε κατανάλωση των εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης της Ford, χάρη στον κινητήρα 2.0L EcoBlue Hybrid που αποδίδει 130, 170 και 185 ίππους. Η ήπια υβριδική τεχνολογία ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση, την αποθηκεύει σε μία μπαταρία των 48 volt και τη χρησιμοποιεί στη συνέχεια προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση.

Ευπροσάρμοστο Active για υπαίθριες δραστηριότητες

Τα νέα Transit and Tourneo Custom Active προσθέτουν έναν σκληροτράχηλο χαρακτήρα που παραπέμπει σε SUV αυξάνοντας συγχόνως την πρακτικότητα με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και ανανεωμένο εξοπλισμό που ικανοποιεί τις ανάγκες τόσο των ιδιωτών όσο και των επαγγελματιών χρηστών. Προσφέροντας περισσότερους χώρους και δυνατότητες μεταφοράς φορτίων για την υποστήριξη  ενός περιπετειώδους lifestyle, οι νέες εκδόσεις Active συνεχίζουν την επιτυχία των επιβατικών Ford Fiesta Active και Focus Active.

Οι εκδόσεις Active ξεχωρίζουν για τον SUV χαρακτήρα τους και περιλαμβάνουν:

•             Μοναδικές 17άρες ζάντες αλουμινίου

•             Χαρακτηριστική μάσκα τύπου πλέγματος Active 

•             Πρόσθετες επενδύσεις στα τόξα των θόλων των τροχών, στα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος, στον πίσω προφυλακτήρα και στα καλύμματα των καθρεπτών 

•             Στάνταρ ράγες οροφής

Ένα αυτοκόλλητο Active πλήρους πλάτους στο πίσω τμήμα συμπληρώνεται από λογότυπα Active που βρίσκονται σε κάθε φτερό. Για όσους χρειάζονται αυξημένες ικανότητες ώστε να ανταπεξέλθουν σε πιο δύσκολες οδηγικές συνθήκες, τα Transit Custom Active και Tourneo Custom Active διατίθεται κατόπιν παραγγελίας με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD).

Όλα τα μοντέλα Active επωφελούνται από ένα μοναδικό εξοπλισμό στο εσωτερικό, ο οποίος περιλαμβάνει ημιδερμάτινα καθίσματα και την προσθήκη ενός μπλε ένθετου στον πίνακα οργάνων για το Tourneo Custom Active. 

Το εσωτερικό του πολυμορφικού Tourneo Custom Active μπορεί εύκολα να αναμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη. Τα ευέλικτα καθίσματα μετακινούνται για μεγαλύτερη άνεση των επιβατών ή για περαιτέρω αύξηση του χώρου αποσκευών στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο. Επιπλέον, τα καθίσματα περιστρέφονται για τη δημιουργία μιας συνεδριακής διάταξης ή αφαιρούνται εντελώς για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Στην περίπτωση αυτή, σημεία στήριξης των καθισμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση σχαρών μεταφοράς ποδηλάτων με μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο.

Η σειρά Active διατίθεται σε εκδόσεις με απόδοση 130, 170 και 185 ίππους, ανάλογα με το μοντέλο και τον εξοπλισμό. Αυτόματα και μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων διατίθενται σε όλα τη γκάμα, ενώ το προαιρετικό mLSD προσφέρεται στα μοντέλα με μηχανικό κιβώτιο. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία ευρεία γκάμα εκδόσεων και τύπων αμαξώματος προκειμένου να βρουν το όχημα που ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες και το στυλ ζωής τους, όπως:

•             Tourneo Custom Active σε εκδόσεις με κοντό (SWB) και μακρύ μεταξόνιο (LWB) με δυνατότητα μεταφοράς οκτώ ατόμων μαζί με τον οδηγό

•             Transit Custom Active panel van σε εκδόσεις SWB και LWB, με GVM 3.000 kg

•             Transit Custom Active double-cab-in-van σε εκδόσεις SWB και LWB, με GVM 3.200 kg 

Οι εκδόσεις Trail και Active επωφελούνται επίσης από τη σημαντική αναβάθμιση των μοντέλων Transit, Transit Custom και Tourneo Custom που πραγματοποιήθηκε το 2019 και είχε ως κύρια χαρακτηριστικά τους πιο αποδοτικούς κινητήρες 2.0L EcoBlue και EcoBlue Hybrid 48-volt Mild Hybrid, την τεχνολογία μόντεμ FordPass Connect για βελτιωμένη χρήση του οχήματος, τα νέα στοιχεία εσωτερικού και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. 

Πέρσι, η οικογένεια Transit διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ώστε η Ford να καταστεί το πιο δημοφιλές brand επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη για πέμπτη συνεχή χρονιά.*

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή