Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι νέες τεχνολογίες και το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Εκπαίδευση είναι η διαδικασία αντικατάστασης ενός άδειου μυαλού με ένα ανοιχτό μυαλό (Γουίλιαμ Φορμπς)

Στις 12 Δεκεμβρίου 2019 μετά από πρόσκληση του Δήμου Τρικκαίων το σχολείο μας συμμετείχε,ως μοναδικός εκπρόσωπος των σχολικών μονάδων του νομού μας, στην εκδήλωση που οργάνωσε η Vodafoneγια τα δίκτυα νέας γενιάς υψηλής ταχύτητας 5G.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΤΕΛ Τρικάλων όπου είχε διαμορφωθεί ειδική σκηνική εγκατάσταση. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της χρησιμότητας των νέων δικτύων σε μια σύγχρονη πόλη. Για αυτό τον λόγο η παρουσίαση κινήθηκε σε τρείς θεματικοί άξονες.

Την  Ιατρική, την Εκπαίδευση και την Αυτοκίνηση. Στο κομμάτι της  Εκπαίδευσης οι μαθητές μας είχαν την  ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση για την εξερεύνηση του διαστήματος και συγκεκριμένα του Άρη, από τον καθηγητή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας των Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” Δρ. Γεώργιο Βεκίνη.

Μόνο που ο Δρ. Βεκίνης δεν βρισκόταν στα Τρίκαλα αλλά στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος» και εμφανίστηκε στους μαθητές μας μέσω ενός τριδιάστατου ολογράμματος, όπου ο καθηγητής ανέλυσε τα σχέδια της ESAκαι της NASAγια την κατάκτηση του Άρη.

Μετά ο καθηγητής απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών του σχολείου μας, ολοκληρώνοντας αυτή τη διαδραστική παρουσίαση.

Ο καθηγητής κ. Βεκίνης σε προσομοίωση των μελλοντικών εγκαταστάσεων στον πλανήτη  Άρη.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή