Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι παλιές αποθήκες του ΟΣΕ, μετατρέπονται σε πολυχώρο τέχνης στα Τρίκαλα

Ένα ακόμη βήμα για την έναρξη των εργασιών στον νέο πολυχώρο τέχνης στα Τρίκαλα, έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων. Μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού, οι διαδικασίες προχωρούν και ήδη επελέγη προσωρινός ανάδοχος. Αυτό σημαίνει πως, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, θα αναδειχθεί ο εργολάβος για την έναρξη των εργασιών, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για έργο που αφορά σε επέκταση της ύπαρξης χώρων πολιτισμού σε ένα ακόμη σημείο των Τρικάλων. Στα νότια της πόλης, λίγα μέτρα από τον Μύλο Ματσόπουλου, οι παλιές αποθήκες του ΟΣΕ μετατρέπονται σε δύο νέους χώρους για την τέχνη και τη μουσική.

Η μία πρώην αποθήκη μετασκευάζεται σε χώρο για την κλασική μουσική, με δυνατότητα για πραγματοποίηση συναυλιών, με θεματική μουσική βιβλιοθήκη, με λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, με διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η δεύτερη αποθήκη θα είναι η σύγχρονη Πινακοθήκη των Τρικάλων. Εκεί, όπου θα στεγάζονται – μόνιμα πια – εκθέματα της πρώην Δημοτικής Πινακοθήκης και δημιουργών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.

Οι δύο αυτές πρώην αποθήκες περιήλθαν σταδιακά στον Δήμο Τρικκαίων το 2013 και το 2015 και το έργο με τον τίτλο «Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης Και Πολιτισμού» χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικοί Πόροι μέσω του ΠΔΕ – ΣΑΕ 1551 στο πλαίσιο του Ε.Π.«Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014-2020») με συνολικό προϋπολογισμό 3.000.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή