Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι πολίτες ψηφίζουν σταθερότητα…

Του Γιώργου Η. Βλαχογιάννη

Αν. Γραμματέα Προγράμματος Νέας Δημοκρατίας

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι να οδηγηθεί η Χώρα μας σε δεύτερη διαδοχική εκλογική αναμέτρηση, απόρροια του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, προϊόν της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ενός εκλογικού νόμου, σχεδιασμένου να αποτρέψει τον σχηματισμό Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, έστω κι αν αυτό αποβεί σε βάρος της χώρας και της πολιτικής σταθερότητας.

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου αύξησαν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μείωσαν αντίστοιχα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι πρωτόγνωρο για τα εκλογικά δεδομένα της Πατρίδας μας. Κι όλα αυτά μετά από εξάντληση τετραετίας – χωρίς αναζήτηση, ως είθισται βέλτιστης περιόδου – μετά από διαδοχικές κρίσεις εντός και εκτός των συνόρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να πορευτεί προεκλογικά, μακριά από πόλωση και συγκρούσεις, συγκρίνοντας προγραμματικές θέσεις καθώς και τη διακυβέρνηση 2019-2023 με αυτή της περιόδου 2015-2019. Επέλεξε να συγκρίνει ένα κοστολογημένο προεκλογικό πρόγραμμα (περίπου 7 δις ευρώ στην τετραετία) , με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο παρουσιάστηκε χωρίς κοστολόγηση και εκτιμάται σε περίπου 20 δις ετησίως, ήτοι άνω των 80 δις στην τετραετία.

Σε αυτή τη συγκυρία, οι πολίτες επέδειξαν πρωτοφανή ωριμότητα επιλέγοντας τον ρεαλισμό και τη σταθερότητα, έναντι των παροχών χωρίς αντίκρισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να μην έχει σχέδιο για τη Χώρα και έχω την εντύπωση ότι έχασε την επαφή του με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Οι διαδοχικές κρίσεις και τα πισωγυρίσματα, ιδιαιτέρως στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας, δημιούργησαν μια κοινωνική δυναμική που ζητάει επίμονα μεταρρυθμίσεις, σταθερότητα, ανάπτυξη και πρόοδο.

Το διαφαινόμενο πλεόνασμα πολιτικού κεφαλαίου, δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη εντολή να κυβερνήσει και να φέρει τις αλλαγές στην Οικονομία, στην Υγεία, στα Εθνικά μας ζητήματα, στην Οικογένεια, στην καθημερινότητα, για τους νέους για τους συνταξιούχους για την επιχειρηματικότητα. Όσοι ασχοληθήκαμε με την κατάρτιση του Κυβερνητικού μας Προγράμματος, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την σοβαρή δουλειά που γίνεται και το σχέδιο που υπάρχει για τη Χώρα.

Η ευτυχής συγκυρία ενός Πρωθυπουργού Μεταρρυθμιστή στο τιμόνι, με την στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, αποτελεί μία μοναδική  ευκαιρία για τη συνέχιση της Μεταρρυθμιστής πορείας.  Μιας πορείας Ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη και Εθνική αξιοπρέπεια.   Ανάπτυξη με μέτρο και ευαισθησία στους κοινωνικά αδύναμους.  Με μέριμνα για όλους και στήριξη της μεσαίας τάξης, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας.

Οι κάλπες φυσικά είναι πάλι άδειες. Η ευκαιρία που δίνεται στη Πατρίδα μας είναι μοναδική και δεν θα πρέπει να πάει χαμένη. Όλοι πρέπει να πάμε στην κάλπη για μια περήφανη Ελλάδα. Με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και ισχυρό Πρωθυπουργό τον Μεταρρυθμιστή Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου στον «Ελεύθερο Τύπο»

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή