Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι πολίτες της Πύλης μαθαίνουν πρώτες βοήθειες

Με αθρόα συμμετοχή που γεννά ελπιδοφόρα συνέχεια, συνεχίστηκε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στην Πύλη ο εξειδικευμένος κύκλος σεμιναρίων εκμάθησης παροχής πρώτων βοηθειών, που  με πολλή επιτυχία υλοποιεί  ο δήμος Πύλης.

Ήταν το πρώτο από τα δύο σεμινάρια που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην έδρα του δήμου. Το επόμενο έχει οριστεί για την Τετάρτη 5 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πύλης στις 15.30΄.

Έτσι και από την Πύλη στέλνεται ισχυρό το μήνυμα πως «η γνώση στην  παροχή πρώτων βοηθειών  σώζει θύματα υπό κατάρρευση και είναι ιδιαίτερα σημαντική»

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  κα Χαρά Καλιώρα, χάρη στις ενέργειες της οποίας υλοποιείται αυτός ο χρήσιμος κύκλος τής γνώσης,  σε αγαστή συνεργασία με το εκπαιδευτικό τμήμα  του ΕΚΑΒ / παράρτημα Τρικάλων και τους  εκπαιδευτές κ.κ. Βράντζα Νικόλαο, Ρακοβίτη Βασίλειο, Πανάγο Δημήτριο και Καραμπέρη Χάρη, παρείχαν εκπαίδευση στους συμμετέχοντες  για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Στην άρτια οργάνωση πέραν της Αντιδημάρχου, αρωγός στάθηκε και ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Πύλης κος Κανέλας Βασίλειος.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  κα Χαρά Καλιώρα δήλωσε…  «η αποδοχή και η επιβράβευση της πρωτοβουλίας μας μέσα από αυτό τον κύκλο των σεμιναρίων,  είναι πρωτοφανής από τους συνδημότες. Η θέληση στη γνώση και η επιλογή τους να είναι χρήσιμοι προς τους συνανθρώπους τους, είναι ιδιαίτερα συγκινητική.

Με δύο σεμινάρια στην έδρα  του δήμου συνεχίζουμε την επιμόρφωση των συμπολιτών μας, παρέχοντάς τους γνώσεις τόσο στην παροχή πρώτων βοηθειών, όσο και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απιδιδωτή AED.

Θέλω να σταθώ στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον ηλικιακό εύρος των συμμετεχόντων, που επιβεβαιώνει την δίψα για μάθηση ώστε να είναι όλοι χρήσιμοι απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Κάτι ιδιαίτερα άξιο αναφοράς μα και ελπιδοφόρο στις μέρες μας».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή