Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας. Ας τις αντιμετωπίσουμε!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ευχαριστούν θερμά τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο τους στις εκλογές της ΕΛΜΕ Τρικάλων, με αποτέλεσμα να κατακτήσουμε μια έδρα στο Δ.Σ. και για λίγες ψήφους να μην κατακτηθεί και δεύτερη.

Θεωρούμε επίσης πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η συμμετοχή στις εκλογές, κάτι που ενισχύει το Σωματείο συνολικά.

Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι πολλοί εκπαιδευτικοί αγωνιούν για τις εξελίξεις, αλλά και για όσα αναμένεται να έρθουν, κάτι που βιώσαμε άλλωστε και στις παρεμβάσεις στα σχολεία το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ζητούν έναν συνδικαλισμό μαχητικό, διεκδικητικό, στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και του λαού.

Η κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι εύκολη και οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε πολλές: Οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι πόλεμοι και η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα στην περιοχή, η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, οι παγωμένοι μισθοί, οι ακόμα πιο χαμηλές συντάξεις και άλλα προβλήματα απασχολούν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό κάθε ελληνική οικογένεια, και τον κλάδο μας φυσικά.

Ειδικότερα στην εκπαίδευση περιμένουμε αλλαγές τόσο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κυρίως στο Λύκειο, όσο και στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακόμα, αναμένουμε το νομοσχέδιο για την αποκαλούμενη αξιολόγηση και τα στελέχη εκπαίδευσης, ενώ χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές αγωνιούν για το μέλλον τους και αν θα γίνουν επιτέλους πράξη οι μόνιμοι διορισμοί που εδώ και χρόνια εξαγγέλλονται, αλλά δεν πραγματοποιούνται.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούν τους συναδέλφους να μην επιλέξουν τον δρόμο της αδράνειας, της υποταγής,  της ανάθεσης και της εκπροσώπησης, αλλά αυτόν της συλλογικής πάλης και ανάδειξης κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος που μας απασχολεί. Αυτόν τον δρόμο θέλουμε να βαδίσουμε κι εμείς.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή