Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι προτάσεις Τσιούτσια για την Κοινωνική στέγαση και φοιτητική εστία στο Δήμο

Άμεση είναι η ανάγκη πίεσης στην κεντρική εξουσία για την αναβάθμιση της στεγαστικής πολιτικής και την δημιουργία κοινωνικών κατοικιών.

Μέσα σε αυτήν την στεγαστική πολιτική θα εντάσσεται πλαφόν στις αυξήσεις των ενοικίων λόγω αύξηση του πληθωρισμού, και επίσης ένταξης νέων στεγαστικών ελαφρύνσεων – παροχών μέσω του ταμείου ανάκαμψης.

Μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας αναγκάζεται να κάνει περικοπές ακόμη και σε βασικές ανάγκες του. Η κατοικία είναι δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό του πολίτη. Η παροχή της στέγης αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και υπάγεται στον τομέα της κρατικής αλλά και αυτό διοικητικής κοινωνικής πολιτικής.

Αξιοποίηση των ακινήτων(η και αδήλωτων, άρθρο 9 του Ν. 2664/1998 για το Εθνικό Κτηματολόγιο) του δήμου που είναι σε παροπλισμό.

Ο νέος στεγαστικός οργανισμός του δήμου θα προκηρύξει διαγωνισμό μακροχρόνιας εκμετάλλευσης των ακινήτων σε ιδιώτες επενδυτές με την υποχρέωση να ανακαινιστούν πλήρως σύμφωνα με τις προδιαγραφές του οργανισμού του δήμου. Τα τετραφωνικά μέτρα που θα προκύψουν, είτε θα προσφέρονται «δεσμευτικά» προς μακροχρόνια μίσθωση με προσιτό ενοίκιο και θα αποτελεί έσοδο του επενδυτή και ένα μέρος των τετραγωνικών μέτρων (πχ. το 30%) θα ανήκει στη διαχείριση του οργανισμού του δήμου.

Ανάλογα με τη πρόταση του ιδιώτη επενδυτή, δίνεται η δυνατότητα στον οργανισμό του Δήμου να εισπράττει μέρος των εσόδων ώστε να τα χρησιμοποιεί σε επιδόματα στέγασης σε ευπαθείς ομάδες και νέα ζευγάρια.

Φοιτητικές εστίες: Οι φοιτητικές εστίες σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για όλους τους νέους φοιτητές οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα στέγης προκαλώντας την απόγνωση των γονιών τους. Όσον αφορά στις εστίες η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς ο αριθμός των φοιτητών που διεκδικούν στέγη είναι μεγάλος και οι θέσεις περιορισμένες. Η κυβέρνηση έχει εξαγγέλλει την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών και στην Θεσσαλία, συνεπώς αποτελεί μέλημα μας ως Δήμος να εξασφαλίσουμε σύγχρονη φοιτητική στέγη στους φοιτητές. Της πόλης μας. Έτσι θα καταφέρουμε να μπούμε σε τροχιά εξέλιξης. Σε μελλοντική φοιτητούπολη.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή