Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ: Οι πρώτες δραματικές στιγμές στο σημείο αναφοράς

Ούτε λεπτό δεν σίγησε ο συναγερμός στην Πυροσβεστική Τρικάλων 

 

Σε καταστάσεις όπως οι πλημμύρες, η υπηρεσία που δέχεται τα πρώτα μηνύματα από το πεδίο της καταστροφής είναι η Πυροσβεστική.

Όπως και στον Ιανό έτσι και τώρα στην περίπτωση Daniel, οι φυσικές καταστροφές αρχίζουν να καταγράφονται στις πρώτες κλήσεις αγωνίας και κινδύνου στο τηλεφωνικό κέντρο των πυροσβεστών.

H υπηρεσία που δέχεται τα πρώτα μηνύματα από το πεδίο της καταστροφής είναι η Πυροσβεστική

 

Η πρώτη λοιπόν σειρήνα που ακούγεται είναι αυτή της Πυροσβεστικής. Δυστυχώς, στην περίπτωση των πλημμυρών η σειρήνα αυτή δεν σταμάτησε να ηχεί μέχρι και σήμερα.

Βρεθήκαμε με το Trikalanews.gr στις πρώτες κρίσιμες μέρες στην υπηρεσία των Τρικάλων. Ήδη, οι ενισχύσεις έχουν φτάσει. Οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό από κάθε νομό είναι μονίμως στο πεδίο της δράσης και πηγαινοέρχονται αδιάκοπα.

Το φετινό καλοκαίρι βέβαια και με τις φωτιές που προηγήθηκαν σε όλη τη χώρα, δεν ησύχασαν λεπτό.  Την ίδια στιγμή το τηλεφωνικό κέντρο συνεχίζει να είναι μονίμως σε επαφή με κόσμο.

Η πρώτη λοιπόν σειρήνα που ακούγεται είναι αυτή της Πυροσβεστικής

 

Η προτεραιότητα ήταν η διάσωση και σε δεύτερο χρόνο, όπως και έγινε, η άντληση. Μιλάμε για αμέτρητες περιπτώσεις και κάθε γραμμή είναι μια ιστορία καταστροφής.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής του νομού Τρικάλων Ευαγγ. Τσιορλίδας είναι στον συντονισμό σε κάθε περιοχή. Στην Υπηρεσία μέσα στην πόλη συναντούμε τον Δημήτρη Παπαγεωργίου ο οποίος βρίσκεται πάνω στο έργο του συντονισμού των δυνάμεων μέσα στην πόλη.

Mια αποστολή από την οποία καθορίζεται το μέλλον ενός ολόκληρου νομού και των ανθρώπων του

Η κατάσταση που επικρατεί δεν έχει προηγούμενο, όπως μας είπε, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στους συναδέλφους του. Κάποιοι, παίρνουν μια ανάσα ακουμπισμένοι στα αυτοκίνητα. Μερόνυχτα όρθιοι και ελπίζοντας να βγάλουν εις πέρας μια αποστολή από την οποία καθορίζεται το μέλλον ενός ολόκληρου νομού και των ανθρώπων του.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή