Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι προβλέψεις Σκρέκα για την τιμή στα αμνοερίφια – Κάτω από 10 ευρώ το κιλό!

Πόσο θα κοστίσει το τραπέζι φέτος – Στις 23 του μηνός ξεκινά του καλάθι του «Πάσχα»

«Θα εφαρμοστεί και φέτος του καλάθι του Πάσχα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο realfm 97,8 ενώ πρόσθεσε ότι οι τιμές στα αμνοερίφια θα είναι ίδιες ή χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η εκτίμηση που υπάρχει για τις τιμές των αμνοεριφίων είναι ότι θα διαμορφωθούν κάτω από 10 ευρώ το κιλό ενώ τόνισε, πως συνεχίζονται, με αμείωτη ένταση, οι έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ένα από τα μέτρα κατά της ακρίβειας είναι το καλάθι του νοικοκυριού που απευθύνεται σε πιο ευάλωτα νοικοκυριά ώστε να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά σε προσιτές τιμές. Και βεβαίως θα έχουμε και καλάθι του Πάσχα, ώστε τα ευάλωτα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά, όπως το αρνί και το κατσίκι».

Σχετικά με το εάν θα υπάρξει και «Καλάθι του νονού» ο κ. Σκρέκας είπε ότι «τα παιχνίδια έχουν χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι και εξετάζουμε αν κρίνεται αναγκαίο με την αγορά να υπάρξει ένα τέτοιο καλάθι. Αυτό όμως θα το εξειδικεύσουμε στις επόμενες 10 ημέρες».

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι «θέλουμε δυνατές επιχειρήσεις αλλά θέλουμε και προσιτές τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ για τα καταναλωτικά αγαθά που αφορούν σήμερα το νοικοκυριό».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή