Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι θεατρικές ΔιαΔΡΩμές σε συνάντηση με τον Διευθυντή της ΔΔΕ Τρικάλων

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση παλιών και νέων μελών της θεατρικής ομάδας των εκπαιδευτικών Δ.Ε. Τρικάλων «Θεατρικές ΔιαΔΡΩμές» στο Σουίτα ArtCafé.

Τη συνάντηση πλαισίωσε κατόπιν πρόσκλησης ο Διευθυντής Δ.Ε. Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης, ο οποίος  συνομίλησε με τους/τις εκπαιδευτικούς της ομάδας, ενημερώθηκε για τις δράσεις και τις παραστάσεις τους και παρακολούθησε το αφιερωματικό video που επιμελήθηκε, ο κ. Αθανάσιος Σπανιάς.

Οι εκπαιδευτικοί της ομάδας, τόνισαν τη σημασία του σχεδιασμού και της εφαρμογής θεατρικών δραστηριοτήτων κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων που  μπορεί να μετατρέψει την εκπαιδευτική διαδικασία σε μια εμπειρία βιωματικής αλληλεπίδρασης και συνεργασίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Είναι πολύ σημαντικό ότι, η θεατρική παιδεία  μπορεί να  εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την επανανοημοδότηση προσωπικών στάσεων και αξιών των μαθητών-τριών και των εκπαιδευτικών.

Στα πλαίσια αυτά η θεατρική ομάδα, με  ένα μονόπρακτο, της κ. Δήμητρας Βαργιάμη,  υποδέχτηκε  έναν εκπαιδευτικό της δεκαετίας του 1970, ο οποίος προσπαθούσε  να πείσει τους μαθητές του και τον εαυτό του, ότι  πρωτοστατεί στην διδασκαλία των φιλολογικών του μαθημάτων, με τη χρήση νέων διδακτικών μεθόδων.  Επίσης η κ. Ρούλα Σκανδάλη,  μοιράστηκε με την ομάδα τις εμπειρίες της από τη θέση της διευθύντριας σε σχολικές μονάδες του νομού μας.

Βασικός παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Κ. Κώστας Μιχαλάκης που με το ιδιαίτερο χιούμορ του  σχολίασε ιδιαίτερες στιγμές από τις διαδρομές της  ομάδας.

Μέσα σε κλίμα ευθυμίας και αισιοδοξίας, ο  διευθυντής της ΔΔΕ Τρικάλων εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την δημιουργική διάθεση που διακατέχει την ομάδα και τους εκπαιδευτικούς δήλωσε ότι θα συμπορευτεί  και θα συνδράμει  προκειμένου οι στόχοι τους να επιτευχθούν, αναμένοντας τις νέες δράσεις και παραστάσεις της.

Από τη ΔΔΕ Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή