Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι «φίλοι της Ν.Δ. Τρικάλων» πίσω από την … «δημοσκόπηση»

Τι απαντούν με επιστολή τους σε ανάρτηση του trikalanews.gr σχετικά με το ζήτημα που απασχολεί την «γαλάζια» παράταξη στον Νομό Τρικάλων.
 
Με την υπογραφή «Φίλοι της Ν.Δ. Τρικάλων» λάβαμε την εξής επιστολή:

«Αγαπητό trikalanews.gr,

Σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμά σας με θέμα «Αλλοπρόσαλλο σκηνικό στο γαλάζιο στρατόπεδο του Νομού Τρικάλων», σας στέλνουμε τα παρακάτω σχόλια, τα οποία θα επιθυμούσαμε να τα δημοσιεύσετε, ώστε να μη κυκλοφορούν ψευδείς ειδήσεις και να εξάγονται από το κοινό των Τρικάλων εσφαλμένα συμπεράσματα:

Η διαδικτυακή έρευνα για τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους και τις υποψήφιες για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Τρικάλων, για την οποία πολλά τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν απαξιωτικά, λαμβάνει υπόψη όλα τα επιστημονικά κριτήρια που απαιτούνται και δεν διεξάγεται ούτε από θεσμικούς της ΝΟΔΕ, ούτε από μη θεσμικούς, ούτε από κάποιον ενδιαφερόμενο υποψήφιο ή υποψήφια, αλλά από φίλους της ΝΔ Τρικάλων που οραματίζονται μία νέα ΝΔ ανοικτή στην κοινωνία, η οποία δίνει το λόγο στα μέλη της για τη διαμόρφωση πολιτικής και λήψης αποφάσεων και η οποία δεν θα εφαρμόζει πλέον παλιές συντηρητικές τακτικές, όπως αυτές της καμαρίλας, του παλαιοκομματισμού και της οικογενειοκρατίας.

Δεν υπάρχει χρηματοδότης της έρευνας, η οποία είναι εντελώς δωρεάν, επιστημονική και αξιόπιστη από εμάς και δεν μεροληπτούμε υπέρ κάποιου υποψηφίου. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους φίλους και στα μέλη της ΝΔ Τρικάλων να αποφασίσουν αντικειμενικά και χωρίς περιορισμούς, για το ποιοι επιθυμούν να τους εκπροσωπούν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Η επιλογή των υποψηφίων έγινε σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο των Αθηναϊκών, όσο και των τοπικών ΜΜΕ. Από την αρχική έρευνα εξαιρέθηκε ένας υποψήφιος κατόπιν προσωπικής του επιθυμίας.

Τα χαρακτηριστικά αξιοπιστίας και αμεροληψίας της έρευνας είναι τα εξής:

1. Οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν μόνο μία φορά στην έρευνα και η ψηφοφορία όσων κατάφεραν να ψηφίσουν περισσότερες από μία φορές διαγράφεται.
2. Οι απαντήσεις πληρωμένων χρηστών και «ρομπότ» εντοπίζονται και διαγράφονται.
3. Εκτός από τις παραπάνω διαγραφές, δεν γίνεται καμία άλλη παρέμβαση στα δεδομένα της έρευνας και τα αποτελέσματα θα απεικονίζουν ότι οι φίλοι και τα μέλη της ΝΔ Τρικάλων πραγματικά ψήφισαν.
4. Σκοπός της έρευνας είναι να συμμετάσχουν μόνο φίλοι και μέλη της ΝΔ, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να απαντήσουν σε δομημένο ερωτηματολόγιο, κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας και με αναλογική κατανομή στους Δήμους του Ν. Τρικάλων και όχι να συμμετέχει στην έρευνα ο οποιοσδήποτε μέσω δημοσίευσής της στα ΜΜΕ.
 
Οι παραδοσιακές πολιτικές έρευνες στην Ελλάδα περνούν μια κρίση, διότι ένα σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος δεν έχει σταθερό τηλέφωνο και το ποσοστό αυτών που απαντούν σε μια τηλεφωνική έρευνα είναι πολύ χαμηλό.

Έτσι η τυχαιότητα του δείγματος μειώνεται, γεγονός που έχει επιπτώσεις και στην αντιπροσώπευση του δείγματος, αλλά στα αποτελέσματα των ερευνών.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία ερευνών παγκόσμιων εταιρειών, η διείσδυση του διαδικτύου στην Ελλάδα φθάνει στο 82% του πληθυσμού ηλικίας 13-70 ετών, και μάλιστα, το ποσοστό διείσδυσης στα αστικά κέντρα ανέρχεται πλέον στο 92%, καθώς το διαδίκτυο αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητας σχεδόν όλων των Ελλήνων, οι μισοί εκ των οποίων έχουν λογαριασμό στο Facebook.
Χρησιμοποιώντας λοιπόν το διαδίκτυο σωστά, αντικειμενικά και αμερόληπτα, τόσο η τυχαιότητα, όσο και η αντιπροσώπευση του δείγματος αυξάνονται δραματικά και τα δείγματα των ερευνών είναι υπερεπαρκή για την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων».

Απάντηση του trikalanews.gr

  • Χαιρόμαστε που επιβεβαιώνετε ότι υπήρξε συμμετέχων για… "ψήφο" στην δημοσκόπηση που ζήτησε αφαίρεση του ονόματός του…
  • Εμείς δεν γράψαμε ότι την διενεργεί «θεσμικός» της ΝΟΔΕ Τρικάλων αλλά ότι την ΠΡΟΩΘΕΙ και ότι η ταυτότητα του δημιουργού της «δημοσκόπησης» αποτελεί έργο διερεύνησης της ΝΟΔΕ και του … «Μοσχάτου».
  • Φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί «ψηφοφόρος» που «ψηφίζει» από διαφορετικούς υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία μιας διαδικτυακής «δημοσκόπησης»…
  • Κυρίως ότι στην «πιάτσα» έχουν εμφανισθεί διάφοροι τύποι που ισχυρίζονται ότι ξέρουν το αποτέλεσμα της «δημοσκόπησης» και πουλάνε εκδούλευση, προφανώς θα το έχετε ακούσει ή θα το έχετε εντοπίσει και εσείς. Όπως επίσης ότι το αποτέλεσμα της «δημοσκόπησης» …ποικίλει ανάλογα που προσφέρεται η… εκδούλευση και πιθανότατα όπως γράψαμε, οι εμφανιζόμενοι «γνώστες» να μην έχουν καμιά απολύτως σχέση με την υπόθεση.
  • Και τέλος, ακόμη δεν καταλάβαμε που στοχεύει αυτή η «δημοσκόπηση» αφού σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να «σπάσει» τα «στεγανά» των κομμάτων εξουσίας ως προς την στελέχωση των ψηφοδελτίων, μια στελέχωση που δεν γίνεται -ας μην κοροϊδευόμαστε- μέσω «δημοσκοπήσεων»…

 
 
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή