Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη …πέταξαν στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

Πάμε να φτιάξουμε εκείνο που δε γίνεται, μια πολιτεία έξω από τη δική μας, διεμήνυσαν οι μαθητές του Κ.Δ.Α.Π. «ΣΤΑΘΜΟΣ» στο Δημοτικό Θέατρο χθες το βράδυ ανεβάζοντας τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.

Νωρίς το απόγευμα ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Έφη Λεβέντη γονείς, φίλοι και πολλοί Τρικαλινοί πολίτες ανηφορίζοντας στο Φρούριο αναζητούσαν μια πολιτεία «μαλακιά» και «παχουλή» σαν πουπουλένιο στρώμα, όπου συναντιούνται άνθρωποι θεοί και πουλιά, με την ερμηνεία των παιδιών του Κ.Δ.Α.Π. «ΣΤΑΘΜΟΣ».

Ο θίασος εξέπληξε το κοινό, που εδώ και μήνες είχε «βομβαρδιστεί» για την παραμυθένια εξωτική πολιτεία που δεn πάτωσε στη γη, κερδίζοντας το πιο δυνατό χειροκρότημα. Η παράσταση μετέδωσε πλήθος ηθικών μηνυμάτων. Είχε ζωντάνια και αυθορμητισμό, δίνοντας την εντύπωση ότι παρουσιάζεται από επαγγελματίες ηθοποιούς.

Η φρεσκάδα, η ενεργητικότητα των μαθητών, η επιδεξιότητα των κινήσεων και ομιλίας εντυπωσίασαν και συγκίνησαν τους θεατές που τους παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι.

Συμμετείχαν εξήντα μαθητές που με την καθοδήγηση της υπεύθυνης κ. Βιβής Νικολάου και των εκπαιδευτικών θεατρολόγων – παιδαγωγών κ. Αλεξίου Γιάννας – Γιαννιού Βασίλη,  μουσικολόγου Φωτιάδου Σταυρούλας, γυμνάστριας Καλλογριά Αχιλλίτσας, εικαστικού Ζάζου Αχιλλέα, πληροφορικής Ιακωβάκη Ντίνας, είχαν δουλέψει σκληρά όλη τη χρονιά για το άρτιο αποτέλεσμα.

Για τη φετινή επιτυχή προσπάθειά τους το καλύτερο εισιτήριο ήταν η προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών ατομικής υγιεινής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΣΤΑΘΜΟΣ» με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης μετείχαν στη στήριξη των ευπαθέστερων οικογενειών.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή