Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις του Γ.Ν.Τ

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της χώρας, το Υπουργείο Υγείας υπέδειξε στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων (Γ.Ν.Τ), με προσωπική Οδηγία του υπεργραμματέα του Υπουργείου, η οποία φέρει και την υπογραφή του διοικητή της 5ης Υ.Πε (Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας), την δημιουργία Πιλοτικού Προγράμματος Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών στο Γ.Ν.Τ.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του trikalanews.gr εάν το Πιλοτικό Πρόγραμμα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα στο Γ.Ν.Τ , ακολούθως θα επεκταθεί  για να το εφαρμόσουν  όλα τα Νοσοκομεία της  χώρας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων στα πλαίσια αποφόρτισης του νοσηλευτικού προσωπικού και των ιατρών που υπηρετούν στις  υποστελεχωμένες και  καταρρέουσες Κλινικές, σε μια προσπάθεια να αντέξουν τα εξαντλητικά ωράρια, δημιούργησε ένα τμήμα παραδοσιακών χορών.

Το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, λειτουργεί κάθε Πέμπτη απόγευμα στον 5ο όροφο του Μεγαλύτερου στο Νομό Τρικάλων, Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε, αν ο χοροδιδάσκαλος  που ανέλαβε την δουλειά, είναι εσωτερικός ή εξωτερικός συνεργάτης, ούτε με ποιο ΚΑΕ πληρώνεται,  ούτε, επίσης, αν η πρόσληψή του έγινε με προφορική ανάθεση ή τηρήθηκαν οι  διαδικασίες όπως ορίζει ο Νόμος για την δημιουργία Προγραμμάτων Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών στα Νοσοκομεία της  χώρας.

Εκείνο που είναι γνωστό, είναι το γεγονός, ότι μετά από μήνες προσωπικών προσπαθειών του διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων και με την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ του Νοσοκομείου, κατάφεραν να κάνουν  το όνειρο του Παραδοσιακού Χορευτικού Συγκροτήματος του Γ.Ν.Τ, πράξη.

Τα μαθήματα δίνονται μια φορά την εβδομάδα και ήδη άρχισαν την προηγούμενη  Πέμπτη. Αύριο λοιπόν, καλούνται όλοι οι καταπιεσμένοι γιατροί  και νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Τ να παρευρεθούν στο μάθημα  που θα διδαχθούν οι βασικές κινήσεις του χορού  του Ζαλόγγου.

Για την ασφάλεια όσων προσέλθουν  – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του trikalanews.gr – όλα τα παράθυρα και οι πόρτες του 5ου ορόφου θα είναι κλειδαμπαρωμένες.

Άγνωστο παραμένει  αν ο διοικητής του Νοσοκομείου παρευρεθεί στο μάθημα, καθώς σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του trikalanews.gr η εξαντλητική  προσπάθεια που έχει καταβάλλει για να  υλοποιήσει το Πιλοτικό Πρόγραμμα Εκμάθησης  Παραδοσιακών Χορών στο Γ.Ν.Τ,  τον αποδυνάμωσε και τον έκανε να αισθανθεί αδιαθεσία. Ως εκ τούτου, μετά από εξέταση στα επείγοντα , οι γιατροί του συνέστησαν να καθίσει 2-3 μέρες στο σπίτι του, να  ξεκουραστεί. 

Ευχόμαστε στον διοικητή και στο Δ.Σ του Γ.Ν.Τ να συνεχίσουν το μεγάλο έργο που έχουν χαράξει για την αναμόρφωση του  Νοσοκομείου,  που συμβάλει στην γενικότερη αναμόρφωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας  και να καταφέρουν να δημιουργήσουν στον 5ο όροφο – με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας  – και ένα Πρόγραμμα Θεάτρου Σκιών, διότι στο Γ.Ν.Τ υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για πρωταγωνιστές.

Ελπίζουμε μόνο, η επιλογή των πρωταγωνιστικών  ρόλων, να γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια και απόλυτη Διαύγεια.

Πληροφορίες  για το Πρόγραμμα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών  στο Γ.Ν.Τ: Σταυρούλα Κόσυβα, Κώστας  Μπεχλιβάνος.

Επειδή το Πιλοτικό αυτό Πρόγραμμα , πράγματι είναι μια εξαίρετη προσπάθεια, τίθενται αρκετά ερωτήματα σχετικά με την επιτυχή έκβασή του:
 

  1. Μπορούν οι πολίτες να παρακολουθήσουν τα μαθήματα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών που δίνονται κάθε Πέμπτη στον 5ο όροφο του Γ.Ν.Τ;
     
  2. Υπάρχουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων –  ανδρών και γυναικών ή λειτουργεί ένα Μικτό Τμήμα; 
     
  3. Οι εξωτερικοί συνεργάτες του Γ.Ν.Τ (δικηγόροι, αρχιτέκτονες μηχανικοί κ.τλ), καθώς και η εναπομένουσα  εργολάβος , μπορούν να συμμετέχουν στο Πιλοτικό Πρόγραμμα;
     
  4. Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού (είτε στα επείγοντα, είτε στις Κλινικές), μπορεί να δοθεί άδεια, έστω  προφορική   – κατά την διάρκεια των μαθημάτων – στους  γιατρούς  που λαμβάνουν  μέρος στους  χορούς, για να ασκήσουν τα καθήκοντά  τους;
     
  5. Στην πρώτη, επίσημη εμφάνιση του Χορευτικού, τα μέλη  θα φορούν ειδικές φορεσιές του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων;
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή