Οι μαθητές Λυκείων των Τρικάλων «πέταξαν» για λίγο στα ύψη

Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης όλων των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να πληροφορηθούν με τον καλύτερο τρόπο από τους αρμόδιους του τμήματος εκπαίδευσης της  110 Πτέρυγας Μάχης , της αεροπορικής βάσης Λάρισας. Το θέμα της δράσης ήταν : «Οι σχολές αεροπορίας-επαγγελματικές προοπτικές»

Οι ομιλητές Χ. Πετρόπουλος, (σμηναγός ιπτάμενος), και Β. Μαζεμπλής, (ανθυποσμηναγός μηχανικός) παρουσίασαν όλες της σχολές αεροπορίας και έδωσαν έμφαση στα προγράμματα σπουδών, στην ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση.

Τόνισαν δε, ότι λόγω των αυξημένων ποσοστών ανεργίας των νέων στη χώρα μας, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις σχολές αυτές, από την πλευρά των μαθητών.

Επίσης αναφέρθηκαν στον σκοπό της Πολεμικής Αεροπορίας, ως πρώτιστη αποστολή να είναι η φύλαξη και προστασία του ελληνικού εναέριου χώρου από κάθε είδους παραβιάσεις, η παροχή εναέριας υποστήριξης σε επιχειρήσεις τόσο στον Ελληνικό Στρατό όσο και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και παράλληλα η έρευνα και διάσωση, πυρόσβεση, καθώς και η παροχή κάθε δυνατής ανθρωπιστικής βοήθειας ακόμα και σε άλλες χώρες όταν παρίσταται έκτακτη ανάγκη.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον ένα συναρπαστικό βίντεο με πολεμικά αεροσκάφη, είχαν ενεργό συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης,  ακολούθησαν ερωτήσεις και οι ομιλητές έδωσαν έγκυρες απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούν. 
 
 
 
 
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή