Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι Σαρακατσαναίοι τίμησαν τον Αι Γιώργη

Εορταστικές  εκδηλώσεις  στον Ναΐσκο του Αγίου Γεωργίου του Συλλόγου.
 
Ένα πετυχημένο παραδοσιακό πανηγύρι σε ένα όμορφο και έντονο παραδοσιακό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε την παραμονή της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, στη Σαρακατσάνικη γωνιά στον Άγιο Οικουμένιο, όπου τελέστηκε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, παρουσία αρκετών πιστών Μελών και Φίλων του Συλλόγου.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη εκδήλωση ο Βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, ο Αντιδημάρχος Τρικκαίων Άκης Αναστασίου, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων Χρήστος Αναστασίου, ο εκπρόσωπος της ΣΜΥ Παναγιώτης Παναγιώτου, ο πολιτευτής Τρικάλων Αθανάσιος Λιούτας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Οικουμενίου Παναγιώτης Γούλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άγιος Γεώργιος  Ριζαριού Γεώργιος Ζιώγας, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων Χρήστος Μόρος και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Ρούσσας.

Ακολούθησε Αρτοκλασία και ο χαιρετισμός της Εικόνας από τους πιστούς.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στέφανος Μπέης  καλωσορίζοντας τον κόσμο, ευχόμενος «Χρόνια πολλά» στους εορτάζοντες, τονίζοντας την αναγκαιότητα  διατήρησης της παράδοσης κι αναδεικνύοντας το σημειολογικό δέσιμο των Σαρακατσαναίων με τον προστάτη τους Άγιο Γεώργιο, η γιορτή του οποίου σύμφωνα με την σαρακατσάνικη παράδοση σήμαινε το πέρασμα των Σαρακατσαναίων με τα κοπάδια τους από τον κάμπο στα βουνά.

Ακολούθησε σύντομη και περιεκτική αναφορά σε στοιχεία της ταυτότητας και της ιστορίας των Σαρακατσαναίων από το Μέλος του Συλλόγου Νικόλαο Κωσταρέλο, και στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι απολαύσανε παραδοσιακούς Σαρακατσάνικους χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου υπό την άψογη καθοδήγηση του υπεύθυνου διδασκαλίας Ιωάννη Κώτη παιδαγωγού χορού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων «Τα Κονάκια», ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση και στην επιτυχία του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου και τους εύχεται «καλή αντάμωση» στα Περτουλιώτικα λιβάδια στο 38ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων το τριήμερο 22- 24 Ιουνίου.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή