Οικογενειακή υπόθεση η «χρυσή» χασισοφυτεία σε περιοχή του Τυρνάβου

22 Jul 2023 Λάρισα

Στον ανακριτή αναμένεται  να βρεθούν σήμερα τρεις Λαρισαίοι που συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη για τη μεγάλη χασισοφυτεία- μια από τις μεγαλύτερες στην περιφέρεια της Λάρισας-  που εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 60χρονο, την 48χρονη γυναίκα του και τον 23χρονο γιο τους, οι οποίοι κατηγορούνται για δύο φυτείες  όπου καλλιεργούνταν συνολικά 3.680 δενδρύλλια κάνναβης. Το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος από τη συγκομιδή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας,  υπολογίζεται άνω των 10.000.000 ευρώ.

Επίσης, για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα, αλλοδαποί, ηλικίας 27, 32, 35 και 46 ετών. Σε ερώτηση της larissanet χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες της επιχείρησης σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, τονίστηκε σχετικά με την εμπλοκή των τεσσάρων αλλοδαπών ότι είχαν καθημερινή επικοινωνία με τον 60χρονο ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν εν τέλει και ο ιθύνων νους της εγκληματικής ομάδας, για τον συντονισμό τους και την εκτέλεση εντολών ως προς το κομμάτι της καλλιέργειας των φυτειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος ήταν αυτός που έβαλε στην ουσία το «κεφάλαιο» ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης. Μάλιστα οι φυτείες  που εκτείνονταν σε δύο διαζώματα καλύπτοντας δασική έκταση περίπου τεσσάρων στρεμμάτων αποτελούσαν «πρότυπο» καλλιέργειας καθώς στο χώρο υπήρχε πλήρες δίκτυο άρδευσης, σκαπτικά εργαλεία και αυτοσχέδια δεξαμενή συλλογής υδάτων.  Παράλληλα, εντοπίστηκε αυτοσχέδιο κατάλυμα με διάφορα είδη διαμονής, ρουχισμό και μαγειρικά σκεύη. Επίσης, σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε αυτοσχέδιο υπό κατασκευή ξηραντήριο.

Ο εντοπισμός της φυτείας έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ενώ όπως επεσήμανε σε ερώτηση δημοσιογράφου ο  Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βάιος Γάτσιος, οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, βάδισαν για πέντε ώρες σε συνθήκες απόλυτου σκότους για να προσεγγίσουν το σημείο. Να σημειωθεί ότι η σύλληψη των τριών ατόμων έγινε στη Λάρισα.

Β. Γάτσιος

Στις αστυνομικές έρευνες και στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και αφού έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, σήμερα, αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό δια της καλλιέργειας κάνναβης.

Πηγή: Larissanet.gr – Κ.Κ.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …