Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οικονόμου: Σε εξέλιξη η διαβούλευση για την αναδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των ΟΕΒ

Με σταθερούς ρυθμούς και βάσει προγραμματισμού εξελίσσεται η εκτενής διαβούλευση με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την αναδιαμόρφωση και ανασυγκρότηση του θεσμικού πλαισίου των ΤΟΕΒ -ΓΟΕΒ.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Οικονόμου με εκπροσώπους των ΓΟΕΒ όλης της χώρας, στην οποία και συζητήθηκαν εκτενώς οι αδυναμίες που παρουσιάζουν σήμερα οι ΟΕΒ και οι κατευθύνσεις βελτίωσης και εξέλιξης, που θα μπορούσαν να ακολουθηθούν.  Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΑΤ.

Με βασική επιδίωξη την αναβάθμιση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων η σχετική διαβούλευση και η ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων αναμένεται να συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και δεύτερο κύκλο συζητήσεων με τους εκπροσώπους όλων των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Οικονόμου: «Συζητάμε όλοι μαζί σχετικές προτάσεις και ιδέες με κοινό σκοπό να διαμορφώσουμε τις μεταρρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό των ΟΕΒ.

Στο ΥΠΑΑΤ έχουμε επιλέξει να επενδύουμε στο διάλογο, να πραγματοποιούμε πραγματικές και όχι εικονικές διαβουλεύσεις και να καλλιεργούμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Αυτό είναι το κλειδί για να προχωρήσει μπροστά ο πρωτογενής τομέας της χώρας».

Συνεχίζοντας ο κ. Οικονόμου επισήμανε αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται:

«Σκοπός είναι η αναμόρφωση να κινείται προς την κεντρικοποίηση και τη εξασφάλιση της εισπραξιμότητας, ενώ διερευνάται και η δυνατότητα συνενώσεων των ΤΟΕΒ μέσω ενός αδιάβλητου μηχανισμού, προκειμένου να επέλθει μία εις βάθος εξυγίανση.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται και η εισαγωγή ενός νέου συστήματος τιμολόγησης που θα βασίζεται στις κοινοτικές οδηγίες και θα είναι ανταγωνιστικό ως προς τη εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων, αλλά και η εισαγωγή μίας νέας λογικής λειτουργίας με πρότυπους κανονισμούς, που θα προάγουν τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα επέκτασης των Οργανισμών».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή