Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όλα τα καλντερίμια στο Θέατρο Αλώνι

Στις 25 Αυγούστου όλα τα καλντερίμια οδηγούν στο θέατρο αλώνι. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, τα τραγούδια ενός μεγάλου συνθέτη, του Νότη Μαυρουδή, θα ξετυλιχθούν σαν ένα καινούργιο μονοπάτι αναζήτησης, μέσα από δύο κιθάρες και μια φωνή

Μια σύμπραξη δύο πολιτιστικών πρωτοβουλιών, το θέατρο αλώνι και το φεστιβάλ Πάου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την συμμετοχή του Μουσικού Χωριού.

Μια συναυλία – συνάντηση τριών φεστιβάλ για μια πρώτη προσέγγιση του οράματος που λέγεται Πολιτιστικό Πήλιο, ενωμένο για την ποιότητα της ζωής μέσα από οτιδήποτε φτιάχνει πολιτισμό: τέχνη, πεζοπορίες, συζητήσεις, καλλιέργειες…

Τον περασμένο Απρίλη, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του «Ιανού» (μετά από πολλές περιπέτειες με γνωστή δισκογραφική εταιρεία), το «Άγρυπνο φεγγάρι», η τελευταία δισκογραφική δουλειά του Νότη Μαυρουδή, με μελοποιημένα ποιήματα των Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Σαραντάρη, Γεωργίου Βιζυηνού, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Βάρναλη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και Κώστα Καρυωτάκη.

Για πρώτη φορά στη διαδρομή τους τραγούδησαν δημιουργίες του Νότη Μαυρουδή ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Μαρία Θωΐδου, ενώ την ομάδα των ερμηνευτών συμπλήρωσαν η Νένα Βενετσάνου, η Μόρφω Τσαϊρέλη και ο Χρήστος Θηβαίος, που ξανασυνεργάστηκαν με το συνθέτη στο παρελθόν.

Όπως κάθε χρόνο στην συνεργασία του Θεάτρου Αλώνι με το μουσικό χωριό Αγίου Λαυρεντίου, θα διοργανωθεί πεζοπορία διάρκειας 90 λεπτών από την κεντρική πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου στις 7.00 μ.μ προς το Θέατρο Αλώνι. Η διοργάνωση του Μουσικού χωριού έχει φροντίσει να υπάρχει πεζοπόρος που θα συντονίσει την πορεία και θα φροντίσει για την ομαλή διεξαγωγή της. Επειδή η επιστροφή θα γίνει νύχτα, οι ενδιαφερόμενοι υα πρέπει οπωσδήποτε να είναι εφοδιασμένοι με φακό. Επίσης είναι καλό να φοράνε μακρύ παντελόνι και κλειστά, άνετα παπούτσια.

Νότης Μαυρουδής και Γιώργος Τοσικιάν στις κιθάρες,
Μαρία Θωίδου στη φωνή

Κυριακή 25 Αυγούστου
Θέατρο Αλώνι Άγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο
Ώρα 9.00 μ.μ
Εισοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Γιώργος Τριανταφύλλου 6973 339 142
www.theatroaloni.gr

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή