Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όλα καλά, όλα ανθηρά

«Θετικός για τα Τρίκαλα ο απολογισμός, μετά από τη ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας» 
 
Ολοκληρώθηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ακαδημαϊκές συνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Με το νομοσχέδιο αυτό, όπως έχει υπογραμμιστεί σε πολλές περιπτώσεις, τα Τρίκαλα εντάσσονται για πρώτη φορά με δυναμισμό και αξιώσεις στον νέο πανεπιστημιακό χάρτη της Θεσσαλίας. Με το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα θα λειτουργεί μία νέα Σχολή Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η οποία θα περιλαμβάνει 3 Πανεπιστημιακά Τμήματα: 
 
1. Το υφιστάμενο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. 
2. Το νέο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας. 
3. Το νέο αγγλόφωνο Τμήμα που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, European Department of Sports and Exercise Science (Ευρωπαϊκό Τμήμα Επιστημών του Αθλητισμού).
 
Επίσης, στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δημιουργείται ένα μεγάλο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο, το Π.Ε.Κ. “Ιάσων”, εντός του οποίου θα λειτουργούν θεματικά Ερευνητκά Ινστιτούτα. Στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθούν : 
 
1. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Κινησιολογίας. 
2. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών. 
 
Ακόμη, στο νομοσχέδιο τίθενται οι θεσμικές βάσεις και για ακόμα δύο προσπάθειες που εφόσον προχωρήσουν θα αλλάξουν τον αναπτυξιακό χάρτη του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα : 
 
1. Υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας η δημιουργία ενός υπερυπολογιστικού συστήματος διαχείρισης πληροφοριών, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα, αφενός, διεύρυνσης των εφαρμογών “έξυπνης πόλης” και αφετέρου, τη διαχείριση ευρύτερων βάσεων ερευνητικών δεδομένων, με στόχο την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πόλου έντασης γνώσης, συνδεδεμένου με την “ευρωπαϊκή κοινωνία της γνώσης.”
 
2. Ενθαρρύνεται η ολοκλήρωση των μελετών για τη χρηματοδότηση της αναρριχητικής πίστας διεθνών προδιαγραφών στις εγκαταστάσεις της νέας Σχολής Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας των Τρικάλων. Μία τέτοια δομή θα εδραιώσει τα Τρίκαλα στον χάρτη του διεθνούς αθλητισμού, με δεδομένο ότι το 2020 η αναρρίχηση αναγνωρίζεται ως Ολυμπιακό Άθλημα.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους, Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στήριξε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας για τη νένα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρά τις διάφορες κορώνες που ακούστηκαν από εκείνους που για μικροπολιτικούς λόγους δεν ήθελαν να προχωρήσουν οι ακαδημαϊκές συνέργειες στην πόλη μας.  
 
Δριτσέλη Παναγιώτα 
Παπαδόπουλος Σάκης
Σιμορέλης Χρήστος
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή