Ολλανδία: Οι μοναδικές εκλογές ανά την Ευρώπη εν μέσω καραντίνας- Ευρηματικές μέθοδοι ψήφου

17 Mar 2021 Κοσμος

Τελευταία μέρα της εκλογικής διαδικασίας σήμερα με τα μέτρα ασφαλείας να κλέβουν το ενδιαφέρον από το ίδιο το εκλογικό σκηνικό.

Οι πρώτες εκλογές σε ευρωπαϊκή χώρα το 2021 εν μέσω της υγειονομικής κρίσης ξεκίνησαν την Δευτέρα με τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα μεταξύ άλλων σε drive-through και bike-through εκλογικά κέντρα και μουσεία -με στυλό μιας χρήσης-, αλλά και με επιστολική ψήφου, ενώ σε μεγαλουπόλεις όπως το Άμστερνταμ έχουν στηθεί εκλογικά κέντρα και σε δρόμους, μεγάλους ναούς και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενώ τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν σήμερα και για τον γενικό πληθυσμό.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα μπορέσουν οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν, οι Αρχές τους επέτρεψαν να παρακάμψουν την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 21:00 -μέτρο που είχε πυροδοτήσει τον περασμένο Ιανουάριο τις χειρότερες ταραχές που γνώρισε η Ολλανδία εδώ και δεκαετίες.

Η Ολλανδία είναι από τις χώρες που χτυπιούνται αρκετά από τον ιό, την ώρα που ο υπηρεσιακός -από τον περασμένο Ιανουάριο- «πρωθυπουργός Τεφλόν», όπως τον αποκαλούν στη χώρα του λόγω της ικανότητάς του να επιβιώνει κρίσεων, έχει καλλιεργήσει στη διάρκεια της πανδημίας την εικόνα πολιτικού, στον οποίο οι πολίτες μπορούν να εμπιστευθούν την ασφάλειά τους.

To VVD του Ρούτε αναμένεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να λάβει ποσοστό γύρω στο 25% – που θα του εξασφαλίσει κάτι παραπάνω από τις 32 έδρες που κατέχει στη βουλή των 150 εδρών της Ολλανδίας – πολύ μπροστά από το δεύτερο Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του ακροδεξιού, πολέμιου του Ισλάμ Γκερτ Βίλντερς, το οποίο με ένα ποσοστό γύρω στο 13% θα παραμείνει πιθανώς δεύτερη δύναμη στο κοινοβούλιο.

 

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …