Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολλανδία: Συγκρούσεις αγροτών και αστυνομικών για το …περιβάλλον

Στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Ολλανδία που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τον περιορισμό στη χρήση των λιπασμάτων και του αριθμού των κοπαδιών, επικαλούμενη την περιβαλλοντική ρύπανση.

Στην πραγματικότητα η ολλανδική κυβέρνηση, με το αφήγημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για τις αντιρωσικές κυρώσεις, καθώς η Ολλανδία πλέον δεν έχει πρόσβαση στα Ρώσικα λιπάσματα και θα πρέπει να λογοδοτήσει για την επιλογή να στραφεί κατά της Ρωσίας.

Οι αγρότες έχουν κατέβει κατά χιλιάδες με τα τρακτέρ τους στους δρόμους διαφόρων ολλανδικών πόλεων, καθώς και σε εθνικές οδικές αρτηρίες, όπου πραγματοποιούν μπλόκα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι  αγρότες χρησιμοποιούν τα τρακτέρ τους για να υποχρεώσουν τις αστυνομικές δυνάμεις σε άτακτη υποχώρηση, ενώ στο διαδίκτυο έχουν δημοσιευτεί πολλά περιστατικά αστυνομικής βίας, ιδιαίτερα από αστυνομικούς με πολιτικά και σε ορισμένες περιπτώσεις οι αστυνομικοί αυτοί έχουν εντοπιστεί από τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή