Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολλανδοί για νομό Τρικάλων: «Να δεις τι σου ΄χω για μετά…»

Μετεγκατάσταση χωριών, παρόχθια «γκρίζα» ζώνη και βαμβάκια τέλος

Όσο προχωρά η μελέτη της… μελέτης των Ολλανδών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και την αντιπλημμυρική της θωράκιση, τόσο κάτοικοι και φορείς θορυβούνται αφού για να υλοποιηθεί θα πρέπει ο χρόνος να «σταματήσει» για μια δεκαετία προσαρμογής.

Όπως είχε αναδείξει το Trikalanews.gr, ένα από τα σημαντικά έργα για την προστασία της πόλης των Τρικάλων είναι η διάνοιξη καναλιού εκτόνωσης του Ληθαίου ποταμού.

Στην τελευταία ενημέρωση που είχε γίνει γύρω από το σχέδιο των Ολλανδών είχε αναφέρει ότι ο Ληθαίος, το ποτάμι που διαπερνά το κέντρο της πόλης, δεν μπορεί να «σηκώσει» άλλο νερό.

Μαζί με την διάνοιξη καναλιού, προβλέπονται ζώνες εκτόνωσης, γεγονός που σημαίνει ότι στις ζώνες αυτές, προφανώς δεν θα μπορούν να αναπτυχθούν οικισμοί και καλλιέργειες.

Και περνάμε στο …βαμβάκι και στα καλαμπόκια που πρέπει σε μια εξαετία να γίνουν ντομάτες και δέντρα με καρπούς. Βέβαια να σημειωθεί εδώ ότι πριν την πλημμύρα είχαμε και ακαρπία στην περιοχή με το σενάριο της μετάβασης να γίνεται ακόμη πιο τρομακτικό.

Το ζήτημα είναι ότι σε κάθε περίπτωση και εφόσον μπαίνουμε στη ζώνη της αλλαγής με τους Ολλανδούς να θυμίζουν ότι δεν μιλάμε για φαινόμενα χιλιετίας αλλά για τη νέα κλιματική πραγματικότητα της περιοχής μας, θα πρέπει άμεσα ο κόσμος να προετοιμαστεί αλλά και να αποκτήσει φωνή και ρόλο στις προτάσεις.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή