Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη»

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρα D. Ed., M.Ed., Ph.D.

«’Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη», η οποία Ρώμη, εν προκειμένω, είναι οι πρόωρες Εθνικές Εκλογές.

Παρά την επιθυμία και τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, ότι οι Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δυστυχώς γι’ αυτόν και ευτυχώς για τους πολίτες, μάλλον στρώνεται το χαλί της αναμέτρησης για την 9η Απριλίου.

Έτσι ο Μητσοτάκης, που σε τέσσερα χρόνια δεν έδωσε τίποτε στην κοινωνία, τώρα εφαρμόζει τον κανόνα του «Δώστα όλα» και μέχρι τις εκλογές θα τάζει τα πάντα στους πάντες.

Φαίνεται πως ξέχασε, ότι κι άλλοι, πριν απ΄αυτόν, προεκλογικά, είπαν το «Τσοβόλα δώστα όλα», αλλά έχασαν την εξουσία.

Δεν τον σώζουν πλέον τα «διαγγέλματα» και οι υποσχέσεις για οικονομία και επενδύσεις, που είναι σαν ξαναζεσταμένη σούπα.

Η κοινωνία τον έζησε μια τετραετία. Τον, … λύγισε. Τον μέτρησε και τον βρήκε «Έλλειποβαρύ» και δεν θέλει άλλο… Μητσοτάκη.

Είχε, ο Πρωθυπουργός, όπως είχε και ο Τσίπρας, όλο τον χρόνο να αναμορφώσει το κράτος, να βγάλει την οικονομία από τον βούρκο και να βάλει την χώρα σε τροχιά ανάκαμψης.

Δεν το έκαναν, και οι δύο. Γι’ αυτό ούτε ο Μητσοτάκης δικαιούται να ζητάει δεύτερη νίκη ούτε ο Τσίπρας, για δεύτερη φορά… Αριστερά. Και οι δύο είπαν πολλά ψέματα και έδωσαν άπειρες υποσχέσεις, που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ έλεγε το … περίφημο «θα χτυπούν τα νταούλια στην Ελλάδα και θα … χορεύουν στην Ε.Ε.».

Έτσι μας έφερε το τρίτο Μνημόνιο πιο σκληρό και πιο απάνθρωπο, από τα προηγούμενα.

Έβαλε, ο Τσίπρας, μεγάλους φορους. Μάζεψε 37 δις ευρώ και τα άφησε να τα διαχειρισθεί η Α.Ε. του Μαξίμου, γιατί όλοι τους γνώριζαν άριστα από «κλεπτοκρατία».

Ο Λαός, το 2019, πήρε απόφαση να στηρίξει τον επίσης νέο, άπειρο και επικίνδυνο, όπως απεδείχθη, Μητσοτάκη.

Η χώρα αντί να ανακάμψει, κατέβηκε «στο τελευταίο σκαλί της σκάλας του κακού».

Μάζεψε, ο Πρωθυπουργός όλα τα ανεμομαζώματα της καιροσκοπικής Αριστεράς και όλους τους σκελετούς του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ και με την παρουσία των ΛΟΑΤΚΙ, έκανε μια κυβέρνηση σαν την … κουρελού του Καραγκιόζη.

«Όλοι τρανοί Πολιτικοί, κανένας ιδιώτης.

Όλοι Ποζάτοι στρατηγοί, κανένας στρατιώτης» που, λέγει και ο Γεώργιος Σουρής (1853-1919).

Η κοινωνία πέρασε από το φτωχοποίηση στην εξαθλίωση, γιατί όλοι οι άσχετοι έγιναν… σχετικοί και πάμπλουτοι.

Έτσι η Οικονομία… νεκρώθηκε. Η Παιδεία, με την άσχετη Κεραμέως, περνάει το στάδιο των … πειραμάτων. Η Δικαιοσύνη έχει τα μαύρα χάλια, αφού και η ΠτΔ. ήθελε να συσκεφθεί για θέματα της Θέμιδας… τσουβαλιάζοντας έτσι τον Κώστα Τσιάρα, Υπουργό Δικαιοσύνης και Γιατρό.

Στην Υγεία και στο ΕΣΥ, που δέχονται πάντοτε, το μεγάλο βάρος των προβλημάτων, είναι όλα… νεκρωμένα και περιμένουν να δουν το πότε, οριστικά, θα περάσει ΟΛΟ το ΕΣΥ στους Ιδιώτες.

Στην Ενέργεια, τα πράγματα έπεσαν σε … χαβούζα και οι Ολιγάρχες, με την «ρήτρα» θησαυρίζουν ενώ οι πολίτες ζουν χωρίς φώς, χωρίς θέρμανση, γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις φτάνουν για 15 ημέρες.

Η Ακρίβεια θερίζει μιας και οι αυξήσεις φτάνουν από 70% έως 140%, σ’ όλο το φάσμα της αγοράς.

Τα χωριά έχουν νεκρωθεί και στις πόλεις φοβάσαι να κυκλοφορήσεις μετά τις 7μ.μ.

Πάνω σ’ όλα αυτά ακούσαμε και τον Χρήστο Γεώργιο (Άκη) Σκέρτσο, Υπουργό, να λέγει «Δεν μας ενδιαφέρουν τα στεγανά, ούτε αν δυσαρεστούμε τους συντηρητικούς ψηφοφόρους».

Δηλαδή, η Δεξιά στο … χρονοντούλαπο των Μητσοτάκηδων, του Σκέρτσου, που έγινε Υπουργός από το πουθενά και χωρίς ψήφο και από τον Πρώην Γραμματέα της Κ.Ν.Ε. (Κουμμουνιστική Νεολαία Ελλάδας).

Πόσο σύγχρονος είναι ο Γεώργιο Σουρής που έγραφε «Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα».

Πάντως ο Εργολάβος μπαίνει στην Μεσοχώρα, μέχρι τις Εκλογές και ο οικίσκος στήθηκε στο Κ.Υ. Πύλης δωρεά του ΔΕΔΔΗΕ και «κατόπιν ενεργειών μου» όπως έλεγαν παλιά.

‘Ηταν όλοι εκεί για να ψαρέψουν ψήφους.

Το έργο του «Μαυρογιαλούρου» το έχουν υπ’ όψη;

Η κοινωνία δεν θέλει άλλους «Σωτήρες».

Ας γίνουν Εκλογές και ο Λαός γνωρίζει τι να κάνει.

Σε μία τελευταία δημοσκόπηση οι πολίτες κατά 70% θεωρούν την Δικαιοσύνη Εργαλειοποιημένη, το Σύνταγμα… κουρελιασμένο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους πολιτικούς ακατάλληλους. «Ωσάν πολίτης σκυφτός ραγιάς, σαν πιάσει πόστο Δερβεναγάς»

Καλό … Βόλι….!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή