Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όλοι στο πλευρό των απεργών στην Υγεία – Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους-Πανεργατικός ξεσηκωμός!

Την Τρίτη 16 Ιούνη απεργούν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Απεργούν και απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποιήσεις για τους χιλιάδες συμβασιούχους, δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Ο αγώνας των εργαζόμενων στην υγεία αφορά την υγεία και τη ζωή όλης της εργατικής τάξης, των φτωχών, των άνεργων, των μεταναστών και των προσφύγων.

Η έξοδος από τους περιορισμούς της καραντίνας έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κύμα προσέλευσης στα νοσοκομεία, από ασθενείς που είχαν ανάγκη από εξετάσεις και περίθαλψη αλλά είχαν αναγκαστεί να παραμένουν στο σπίτι τους και τώρα συνωστίζονται στις πύλες των νοσοκομείων. Ξαναβγάζοντας ορμητικά στην επιφάνεια όλες τις ελλείψεις, τα τεράστια κενά και το καταπονημένο από την υπερπροσπάθεια ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Χρειάζεται άμεσα ενίσχυση για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του κόσμου εδώ και τώρα και μάλιστα πριν προκύψει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Όμως, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι άλλες. Τα υποκριτικά έτσι κι αλλιώς χειροκροτήματα στους «ήρωες» σταμάτησαν, και τώρα βάζει μπρος τις επιθέσεις: απολύσεις συμβασιούχων και επικουρικών, επιστροφή των εργολάβων, ιδιωτικοποιήσεις και «χορηγίες».

Όλοι/ες μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε. Οι εργαζόμενοι/ες στα νοσοκομεία δεν παλεύουν μόνοι τους. Από τους τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στον επισιτισμό, τους καλλιτέχνες μέχρι τους φοιτητές και τους μαθητές οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. 

Είναι ώρα να χτίσουμε ένα μαχητικό αγωνιστικό απεργιακό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που ετοιμάζεται να δώσει 24 δις από Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν επιχορήγηση στις επιχειρήσεις και νέα Μνημόνια για μας, με τη σύμφωνη γνώμη όλου του αστικού μπλοκ εξουσίας, παρέα με την “αξιωματική συμπολίτευση” του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αφεντικά θα πάρουν τα επιχορηγήσεις αλλά οι εργαζόμενοι θα πάρουν μείωση 20% στο μηνιάτικο, μεγαλύτερη φτώχεια, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και ανεργία.

Απεργιακό μέτωπο δίχως να περιμένουμε να πάρουμε την “άδεια” της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, και με πολιτικό περιεχόμενο κι αιτήματα που βάζουν στο επίκεντρό τους τις κοινωνικές ανάγκες και τα εργατικά δικαιώματα κι όχι την “ανάπτυξη” και τις ανάγκες της αγοράς.

Όλες κι όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των υγειονομικών!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή