Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όλοι στην κινητοποίηση Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη,19:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου!

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το Λύκειο να μην ψηφιστεί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά, σαν τον κλέφτη, φέρνει στη Βουλή ένα ακόμα αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Στα «μουλωχτά» φέρνει τη Μεγάλη Δευτέρα για ψήφιση τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Η μεθόδευση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Θέλει να περάσει στα κρυφά και εσπευσμένα ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο μακριά από τις «ενοχλητικές αντιδράσεις», μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιχειρεί η κυβέρνηση κάτι τέτοιο. Το 3ο μνημόνιο το ψήφισε κατακαλόκαιρο του 2015, το νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό μέσα στο Πάσχαtoy 2016, το «νέο σύστημα απολύσεων» των αναπληρωτώντoέφερε τα Χριστούγεννα και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό, ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο, αποστεωμένο από κάθε έννοια Γενικής Παιδείας και με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου για την κάλυψη της ύλης. Αυξάνει την ανάγκη των μαθητών μας για φροντιστήρια, ακυρώνοντας και με τη βούλα μια ολόκληρη τάξη και μετατρέποντας την σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά τον δρόμο του αγώνα. Γνωρίζουμε τι περιμένει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές ένα Λύκειο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό και μια πολιτική που κοιτά ακόμα περισσότερο τους μαθητές και τους γονείς τους στην τσέπη.

Μετά την άρνηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ (ΔΑΚΕ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ) στην πρόσκληση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών να ανταποκριθεί στην κινητοποίηση ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για το Λύκειο, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Η στάση των επικΕφαλής των παρατάξεων της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Ουρανίας Παπαζεύκου και της ΔΑΚΕ Νίκου Πασχάλη να κάνουν «τα στραβά μάτια», ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης και την διευκολύνουν να περάσει στα «μουλωχτά» τη Μεγάλη Δευτέρα τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Αυτός είναι ο ορισμός του κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου! Άξιος ο μισθός τους!
Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να προβληματιστεί και να βγάλει συμπεράσματα.

Διεκδικούμε:

  • Αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  • Απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης, με δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι και κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές.
  • Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών.Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.
  • 20 μαθητές στα τμήματα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας του Λυκείου – 15 μαθητές στους προσανατολισμούς- 10 μαθητές στα εργαστήρια.
  • Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλο το απαραίτητο προσωπικό.

Καλούμε
κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό, κάθε γονιό, κάθε εργαζόμενο, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς λαϊκούς φορείς του νομού μας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 19:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Να μην ψηφιστούν οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή