Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολόκληρη συστάδα πλατάνων κόβεται στο Ξυλοπάροικο

Πάνω από 10 άρρωστα δέντρα κοντά σε σπίτια – Τι λέει στο Trikalanews.gr ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Τάκης Παζαΐτης

Άμεση και έντονη είναι η κινητοποίηση μετά την πτώση δέντρου σε σπίτι οικισμού στο χωριό Ξυλοπάροικο του δήμου Τρικκαίων.

Όπως ανέφερε στο Trikalanews.gr o αντιδήμαρχος πρασίνου Τάκης Παζαΐτης, το πρόβλημα των άρρωστων πλατάνων, ήταν γνωστό και μάλιστα ο δήμος Τρικκαίων μέσω των υπηρεσιών του, είχε επιχειρήσει να παρέμβει ειδικά στο συγκεκριμένο δέντρο.

Δυστυχώς, λόγω του ύψους των πλατάνων οι υπηρεσίες του δήμου δεν στάθηκε εφικτό να τον κόψουν. Για τον λόγο αυτό ανατέθηκε η εργασία σε εργολάβο ο οποίος μάλιστα είχε κάνει επιτόπιο έλεγχο λίγες ώρες πριν την κατάρρευση μεγάλου κλαδιού σε σπίτι προκαλώντας ζημιές στη σκεπή και είχε προγραμματίσει να προβεί σε κόψιμο του δέντρου σήμερα το πρωί!

Για λόγους ασφαλείας οι κάτοικοι του σπιτιού απομακρύνθηκαν από χθες το βράδυ, ενώ σήμερα ξεκίνησε το κόψιμο πάνω από 10 άρρωστων πλατάνων που βρίσκονται σε συστάδα και αφενός είναι άρρωστα αφετέρου είναι σε σημείο που προκαλούν κινδύνους σε οικίες της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος δεσμεύτηκε στους ιδιοκτήτες της κατοικίας ότι θα αποκαταστήσουν τη ζημιά που προκλήθηκε στο σπίτι τους, ενώ προς τιμήν του ο πρόεδρος του χωριού κ. Τζερεμές, ως οικοδόμος θα συμβάλλει δωρεάν στις επιδιορθώσεις που χρειάζονται.

Διαβάστε επίσης:

Έπεσε πλάτανος πανω σε σπίτι στο Ξυλοπάροικο (φωτό)

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή