Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις ελληνομάθειας στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων

Την Παρασκευή 17 και τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 διεξήχθησαν στο χώρο του σχολείου των φυλακών Τρικάλων οι εξετάσεις Ελληνομάθειας. Πρόκειται για εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας που πιστοποιούν το επίπεδο γνώσης της Ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς. Το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων λοιπόν, δεδομένης της πλειοψηφίας των αλλοδαπών μαθητών, διενήργησε ώστε οι περισσότεροι  εκπαιδευόμενοι να λάβουν μέρος στις παραπάνω εξετάσεις πιστοποίησης για δύο κυρίως λόγους:
 
• Η διαδικασία της προετοιμασίας που οργανώθηκε από τις φιλολόγους του σχολείου, Μαρία Μουτσάκη και Μαρία Τσιάμη και που περιλάμβανε αρκετή εξάσκηση τόσο στο γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο, θα ενίσχυε σημαντικά τη γενικότερη προσπάθεια των αλλοδαπών μαθητών να κάνουν κτήμα τους την Ελληνική γλώσσα.
 
• Τα πολλαπλά οφέλη από την εν λόγω πιστοποίηση:
 
α) αποδεικνύει το επίπεδο της επάρκειας της ελληνομάθειας του κατόχου του πιστοποιητικού στην αγορά εργασίας, 
 
β) θεωρείται προϋπόθεση για την εξάσκηση διάφορων επαγγελμάτων στην Ελλάδα
 
γ) δίνει τη δυνατότητα σε αλλογενείς/αλλοδαπούς που είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Β2 επιπέδου να εγγραφούν σε ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα
 
δ) το πιστοποιητικό Γ1 επιπέδου δίνει τη δυνατότητα σε ευρωπαίο πολίτη, κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διεκδικήσει θέση στο ελληνικό δημόσιο
 
ε) είναι απαραίτητο  προσόν για την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας ή της μακράς άδειας παραμονής.
 
Πάνω από όλα όμως είναι σημαντικό για τους κρατούμενους μαθητές να έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό, τη γνώση και τον όμορφο κόπο που απαιτείται για να την κατακτήσεις.
 
Το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων ευχαριστεί επίσης τις φιλολόγους,πιστοποιημένες από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Χαδουλίτση Βίλυ, Γιαννακοπούλου Μαρία και Δώρα Φαλαγκάρα για την προθυμία τους να συμμετάσχουν εθελοντικά στη διαδικασία αξιολόγησης και εξέτασης του προφορικού μέρους των εξετάσεων.


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή