Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις ελληνομάθειας στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων

Την Παρασκευή 17 και τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 διεξήχθησαν στο χώρο του σχολείου των φυλακών Τρικάλων οι εξετάσεις Ελληνομάθειας. Πρόκειται για εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας που πιστοποιούν το επίπεδο γνώσης της Ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς. Το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων λοιπόν, δεδομένης της πλειοψηφίας των αλλοδαπών μαθητών, διενήργησε ώστε οι περισσότεροι  εκπαιδευόμενοι να λάβουν μέρος στις παραπάνω εξετάσεις πιστοποίησης για δύο κυρίως λόγους:
 
• Η διαδικασία της προετοιμασίας που οργανώθηκε από τις φιλολόγους του σχολείου, Μαρία Μουτσάκη και Μαρία Τσιάμη και που περιλάμβανε αρκετή εξάσκηση τόσο στο γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο, θα ενίσχυε σημαντικά τη γενικότερη προσπάθεια των αλλοδαπών μαθητών να κάνουν κτήμα τους την Ελληνική γλώσσα.
 
• Τα πολλαπλά οφέλη από την εν λόγω πιστοποίηση:
 
α) αποδεικνύει το επίπεδο της επάρκειας της ελληνομάθειας του κατόχου του πιστοποιητικού στην αγορά εργασίας, 
 
β) θεωρείται προϋπόθεση για την εξάσκηση διάφορων επαγγελμάτων στην Ελλάδα
 
γ) δίνει τη δυνατότητα σε αλλογενείς/αλλοδαπούς που είναι κάτοχοι πιστοποιητικού Β2 επιπέδου να εγγραφούν σε ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα
 
δ) το πιστοποιητικό Γ1 επιπέδου δίνει τη δυνατότητα σε ευρωπαίο πολίτη, κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διεκδικήσει θέση στο ελληνικό δημόσιο
 
ε) είναι απαραίτητο  προσόν για την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας ή της μακράς άδειας παραμονής.
 
Πάνω από όλα όμως είναι σημαντικό για τους κρατούμενους μαθητές να έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό, τη γνώση και τον όμορφο κόπο που απαιτείται για να την κατακτήσεις.
 
Το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων ευχαριστεί επίσης τις φιλολόγους,πιστοποιημένες από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Χαδουλίτση Βίλυ, Γιαννακοπούλου Μαρία και Δώρα Φαλαγκάρα για την προθυμία τους να συμμετάσχουν εθελοντικά στη διαδικασία αξιολόγησης και εξέτασης του προφορικού μέρους των εξετάσεων.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή