Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολοκληρώνονται οι διαβάσεις στην κεντρική πλατεία, απομένουν οι διαγραμμίσεις

Από τη Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση πεζών, αλλά και η κίνηση οχημάτων μετά τα έργα των νέων διαβάσεων στην κεντρική πλατεία. Ο Δήμος Τρικκαίων ολοκληρώνει σταδιακά το μεγάλο έργο ανάπλασης της λαϊκής αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό και βάσει της σχετικής μελέτης, αναμορφώνονται τα πεζοδρόμια, οι διαβάσεις και οι στάσεις των αστικών λεωφορείων στις δύο πλευρές της κεντρικής πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.

Τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι διαβάσεις με κυβόλιθο και έγιναν διαγραμμίσεις επίσης με κυβόλιθο, ώστε να ξεχωρίζουν οι χώροι για τη στάση (ολιγόλεπτη) των αστικών ΚΤΕΛ. Είχαν προηγηθεί οι κατασκευές των νέων, πολύ μεγαλύτερων πεζοδρομίων, που ήδη δίνουν τον νέο τόνο για την αντίληψη των έργων σχετικά με τον πεζό.

Αναμένεται, τις επόμενες ημέρες, όπως τόνισε η αντιδήμαρχος ΈργωνΒασιλέναΜητσιάδη, η οριοθέτηση των διαβάσεων, οι διαγραμμίσεις, ο διαχωρισμός τους, αλλά και η τοποθέτηση πινακίδων και οι διαγραμμίσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 21ης Αυγούστου και στο απέναντι τμήμα της οδού Ερμού.

Το έργο της ανάπλασης της λαϊκής αγοράς μετά από σχεδόν 45 χρόνια και με αρχικό προϋπολογισμό 585.000 € συνεχίζεται παράλληλα, επί των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ηρώων Αλβανικού μετώπου, με τη διαπλάτυνση των νησίδων, τα συνοδά έργα, τις πλακοστρώσεις, τις δοκιμές των τεντών και των πάγκων της νέας λαϊκής αγοράς.

Όπως είχε, εξάλλου, τονίσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στόχος ήταν, το να υπάρχουν «συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, κρατώντας όρθιους του μικροπαραγωγούς του τόπου μας, σε μία λαϊκή – αξιοθέατο και όχι μια τριτοκοσμική μαύρη τρύπα στην καρδιά μας σύγχρονης πόλης».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή