Ολοκληρώνονται οι εργασίες βελτίωσης του οδικού κυκλώματος Μετεώρων

Κώστας Αγοραστός: Είναι ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή
 
Στη ολοκλήρωση του έργου της συντήρησης του Οδικού Κυκλώματος Μετεώρων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Περιφερειάρχη Κώστας Αγοραστό και την ανάδοχο εταιρία.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού  ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ τη μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων.

Σε δηλώσεις του Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και χρηματοδοτούμε έργα ουσίας και χρήσιμο που στόχο έχουν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και στην ασφαλή πρόσβαση στους θρησκευτικά μνημεία της περιοχής. Μέλημα μας αποτελεί η ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας».
 
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ
 
Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης οδικών τμημάτων στο οδικό κύκλωμα Μετεώρων συνολικού μήκους 3.500m με στόχο την βελτίωση των γεωγραφικών στοιχείων και των τεχνικών χαρακτηριστικών της οδού καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της λειτουργικότητας της οδού, με βάση και τις εγκεκριμένες από Το Υπουργείο Πολιτισμού Μελέτες.
Ειδικότερα προβλέπονται:

  • Η βελτίωση κατά τμήματα στο τμήμα της οδού από Ιερά μονή Ρουσάνου έως ιερά Μονή Αγίου Νικολάου (Αναπαυσά)
     
  • Η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης και θέας σε τμήματα της οδού


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή