Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολοκλήρωση της δράσης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας για την εαρινή σεζόν

Άλλη μια Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας, η πρώτη μετά την καραντίνα λόγω της πανδημίας.

Εκατοντάδες οικογένειες Λαρισαίων προμηθεύτηκαν σε χαμηλές τιμές, εξαιρετικής και ελεγμένης ποιότητας προϊόντα, εγχώριας παραγωγής.

Με τον τρόπο αυτό, βοηθήθηκαν αρκετοί ντόπιοι παραγωγοί να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε καλύτερες τιμές απ’ ότι αν τα διέθεταν σε μεσάζοντες, και να αναπτύξουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης άμεσα με τους καταναλωτές.

Από την όλη διαδικασία ωφελήθηκαν και δεκάδες άπορες οικογένειες που στηρίζουν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, γιατί ως αντάλλαγμα για τη διοργάνωση της Αγοράς Καταναλωτών, παραγωγοί και καταναλωτές πρόσφεραν σημαντική ποσότητα τροφίμων, που μαζί με άλλα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, διανεμήθηκαν μέσω του Δωρητηρίου Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. στους δικαιούχους.

Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα, δεν πραγματοποιήθηκαν αυτόματα από μόνα τους! Δεκάδες εθελοντές των Ενεργών Πολιτών Λάρισας αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κόπο για να οργανώσουν τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης της Αγοράς των Καταναλωτών, να βρουν και να έρθουν σε συνεννόηση με τους παραγωγούς, να διεκπεραιώσουν όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διασφαλιστεί η νομιμότητα της δράσης, να δρομολογήσουν τους απαραίτητους ελέγχους ποιότητας των προϊόντων, να διαχειριστούν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες στο ιστολόγιο, να λειτουργήσουν τον Πολυχώρο Αλληλεγγύης για να εξυπηρετήσουν τους ηλικιωμένους που αδυνατούν να κάνουν ηλεκτρονικές παραγγελίες,να σχεδιάσουν τις χωροταξικές, διαδικαστικές, λειτουργικές και λοιπές λεπτομέρειες της διάθεσης και μάλιστα τηρώντας όλες τις απαραίτητες οδηγίες υγειονομικής ασφάλειας, να επικοινωνήσουν τη δράση ώστε να μαθευτεί στο ευρύ κοινό, να οργανώσουν το Δωρητήριο Τροφίμων ώστε να γίνει η διανομή της βοήθειας στους δικαιούχους άρτια, έγκαιρα και με τάξη, και ένα σωρό ακόμα «μικρολεπτομέρειες», που κάνουν όμως τη διαφορά, έτσι ώστε όλοι, πολίτες και Αρχές, να αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την αρτιότητα και την αποτελεσματικότητα των δράσεων των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, και να τους τιμούν με την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους!

Για άλλη μια φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ακούραστους εθελοντές μας, τους παραγωγούς και τους πολίτες που τίμησαν τη διοργάνωση, αλλά και όσους ακόμα συνέβαλαν στην άρτια λειτουργία της Αγοράς Καταναλωτών, όπως τους Διασώστες του ΕΟΔΥΑ, τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία Λάρισας,για την πολύ σημαντική παρουσία τους.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και δίνουμε το επόμενο ραντεβού μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Σεπτέμβριο!

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή