Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολοκλήρωση του Κύκλου Ομάδας Γονέων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ελάτης

Την Παρασκευή 27 Μαΐου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της ομάδας γονέων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ελάτης που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης και υλοποιήθηκε από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης. Στην ομάδα συμμετείχαν γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο της Ελάτης. Η δράση ολοκληρώθηκε σε 4 δίωρες συναντήσεις και πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας webex. Οι θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν ήταν η επικοινωνία στην οικογένεια, η σχέση μεταξύ των αδερφιών, πως βάζουμε τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών , καθώς και ο εθισμός στο διαδίκτυο.

Οι γονείς μέσα από τις ομάδες γονέων κατορθώνουν να αποκτήσουν εκείνες τις κοινωνικές δεξιότητες, να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους και να μάθουν εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης της συμπεριφοράς των παιδιών έτσι ώστε να ανταποκρίνονται πιο εύκολα στο δύσκολο ρόλο του γονιού.

 

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή