Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος In2c

Ολοκληρώθηκαν στη Μαδρίτη, την Παρασκευή 19.07.2019, οι εργασίες της διήμερης συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος In2C, συντονιστής του οποίου είναι το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα, με τίτλο «Ενσωμάτωση υπηκόων τρίτων – χωρών στον κατασκευαστικό τομέα», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και στοχεύει στη διευκόλυνση και την προώθηση της έγκαιρης και αποτελεσματικής ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών στην αγορά εργασίας των κατασκευών.

Στις εργασίες συμμετείχαν με εκπροσώπους τους οι όλοι οι εμπλεκόμενοι εταίροι, ΚΕΚ Δήμητρα, Δήμος Λαρισαίων, Fundacion Laboral de la construccion (Ισπανία), Documenta (Ισπανία), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Κύπρος), Mediterranean Management Centre (Κύπρος), Folkuniversitetet (Σουηδία), Sverige Stroj AB (Σουηδία).

Κατά τη συνάντηση διευθετήθηκαν οργανωτικά ζητήματα και τέθηκαν οι προτεραιότητες του έργου In2C για το επόμενο διάστημα.
Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες έχουν στόχο να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο κατάρτισης, που με τη χρήση καινοτόμων υλικών μάθησης θα ενισχύσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των υπηκόων τρίτων χωρών και θα διευκολύνει την ένταξή τους στην αγορά εργασίας του κατασκευαστικού τομέα.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή