Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολοκληρώθηκε η συγγραφή του βιβλίου παθολογίας από τον Τρικαλινό γιατρό Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον συμπολίτη μας γιατρό ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟ-ΒΕΛΟΝΙΣΤΗ που κατάφερε να ολοκληρώσει ένα βιβλίο στο οποίο αφιέρωσε 10 ολόκληρα χρόνια επιστημονικής εργασίας για να το εκδώσει.

Ο γιατρός τόλμησε να συγγράψει βιβλίο ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ (808 σελ.).

Το σύγγραμμα φέρει τον Τίτλο: ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

Χαρακτηρίζεται από απλότητα και μεθοδικότητα και διαπραγματεύεται όλα τα κεφάλαια της παθολογίας (καρδιαγγειακό σύστημα, αναπνευστικό, λοιμώδη νοσήματα, παθήσεις νεφρών, αιματολογία, παθήσεις ενδοκρινών αδένων, ρευματικά νοσήματα, διαταραχές ύδατος και ηλεκτρολυτών – αιμόσταση – νοσήματα του γαστρεντερικού συστήματος, Σακχαρώδης Διαβήτης, Λιπίδια  κα..).

Πρόκειται για ένα έργο ζωής! Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την συγγραφή του, ήταν μια επίπονη προσπάθεια, όμως όλα έγιναν με κύριο γνώμονα την αγάπη και το μεράκι του γιατρού για την Παθολογία.

Σκοπός του βιβλίου του είναι να βοηθήσει κυρίως τους νέους γιατρούς, να έχουν τις γνώσεις τους πιο απλουστευμένες και συγκεντρωμένες, ώστε να μπορούν να βαδίζουν με διαγνωστική σκέψη η οποία είναι πλέον απαραίτητη για την ορθή άσκηση του ρόλου τους.

Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές ιατρικής, νέους ιατρούς, ειδικευόμενους ιατρούς Παθολογίας και Παθολόγους.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο, «ΡΟΤΟΝΤΑ» Θεσσαλονίκη και κυκλοφορεί από τον προηγούμενο μήνα, Φεβρουάριο 2023.

Να σημειώσουμε ότι το πόνημα είναι το μεγαλύτερο συγγραφικό του έργο. Έχουν προηγηθεί δύο ακόμα συγγράμματά του, ένα με θέμα «ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ» και το άλλο με θέμα «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ» (2018).

Ο  συγγραφέας γιατρός Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους γιατρούς της πόλης μας, που βοήθησαν σημαντικά στην ορθότητα και επιστημονική εγκυρότητα αυτού του βιβλίου.

*Μυλωνά Στέφανο Ειδικό Παθολόγο Διευθυντή της Β Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Τρικάλων

*Γιοντζή Απόστολο ιατρό Ειδικό Γαστρεντερολόγο

*Παπαγεωργίου Ανδρέα ιατρό Ειδικό Παθολόγο Διευθυντή του Γ.Ν. Καρδίτσας

*Αραπογιάννη Ευθυμία ιατρό Ειδικό Ενδοκρινολόγο

*Κοκκίνη Φοίβο ιατρό Ειδικό Πνευμονολόγο (τ. Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Τρικάλων).

*Αναγνωστόπουλο Άγγελο Ιατρό Ειδικευόμενο Ορθοπαιδικής Κλινικής Γ.Ν. Καρδίτσας

Ο συγγραφέας του πονήματος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος έχει προσφέρει 2 βιβλία ΔΩΡΕΑ στο Γενικο Νοσοκομείο Τρικάλων, στην Α Παθολογική Κλινική (από όπου ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια της ειδικότητάς του) και στην Β Παθολογική Κλινική, καθώς στον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, στην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων (κ. Αθανασίου Μαρία.), τιμητικά στον κ. Πέτρου Γεώργιο (τέως πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων) και 1 βιβλίο θα προσφέρει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ..

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή