Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2019» στη Λάρισα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του προγράμματος «Βραδιά του Ερευνητή» για το έτος 2019.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 5 το απόγευμα, οι πάγκοι των ερευνητών είχαν στηθεί και περίμεναν τους μικρούς και μεγάλους φίλους της έρευνας.

Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της επιστήμης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πειραματικές διαδικασίες, οι οποίες πραγματοποιούνται στα εργαστήρια των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να μετρήσουν τα αντιοξειδωτικά του οργανισμού τους, να παρατηρήσουν πλανήτες, δορυφόρους πλανητών και αστέρια μέσω των τηλεσκοπίων, να παρακολουθήσουν αφηγήσεις γεύσεων και γιατρικών καθώς και να ενημερωθούν για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός από τους φίλους της επιστήμης και τους περαστικούς που από περιέργεια ρωτούσαν και προσέρχονταν στην εκδήλωση, μικροί φίλοι από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων καθώς και πρόσφυγες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας.

Στις παρουσιάσεις έλαβαν μέρος το Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών, Δομικής και Λειτουργικής Βιοχημείας, Μοριακής Βιολογίας και Γονιδιωματικής, Βιοτεχνολογίας Φυτών και Περιβάλλοντος, Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων, οι εταιρείες FoodOxys και Οικοανάπτυξη, η πολιτισμική πρωτοβουλία «The Heritage of Taste», το Σχολείο Αστρονομίας και τον Αστρονομικό Παρατηρησιακό Σύλλογο Λάρισας, και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 9 το βράδυ οι συμμετέχοντες και οι φίλοι της έρευνας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μαγευτική συναυλία από το μουσικό συγκρότημα Sbaraglia, το οποίο τους ταξίδεψε με ήχους από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή