Ολοκληρώθηκε  ο κυκλικός κόμβος στην βορειοανατολική είσοδο του Τυρνάβου

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  η κατασκευή του  νέου κυκλικού κόμβου στην  βορειοανατολική είσοδο της πόλης του Τυρνάβου, επί της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης. Το έργο οδηγεί σε  ενίσχυση της ασφάλειας στην κυκλοφορία των οχημάτων και στην μετακίνηση των πεζών, αλλά και σε αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας  και της  περιβαλλοντικής ποιότητας στην περιοχή. Με την παράδοση του κυκλικού κόμβου στην κυκλοφορία ολοκληρώνονται  οι συνολικές παρεμβάσεις στης Περιφέρειας Θεσσαλίας στην βορειοανατολική είσοδο του Τυρνάβου –  με ασφαλτόστρωση, παράπλευρο δίκτυο και  προσαρμογές στις υφιστάμενες οδούς – συνολικού μήκους  650 μέτρων. Το έργο, συνολικού  προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ  χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Οφέλη

Με την  παράδοση  του έργου  στην κυκλοφορία επιλύονται αρκετά προβλήματα της περιοχής και επιτυγχάνεται:

-Λειτουργική αναβάθμιση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε τμήμα της Εθνικής Οδού Λάρισας Κοζάνης, που αποτελεί τμήμα του αναλυτικού Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της χώρας

– Βελτίωση της λειτουργικότητας της ΒορειοΑνατολικής  κυκλοφοριακής σύνδεσης του Τυρνάβου μέσω του νέου κόμβου επί της Ε.Ο.,  δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η σύνδεση του οικισμού μέσω υφιστάμενων κόμβων γίνεται κυρίως από νότια, ήτοι μέσω του Ι/Κ Γυρτώνης – Αμπελώνα και του Α/Κ Λάρισας.

– Οι χωρίς καθυστερήσεις, διαμπερείς και ασφαλείς κινήσεις επί της Εθνικής Οδού καθώς και η δυνατότητα αναστροφής, λόγω της  κυκλικής μορφής του κόμβου

– Βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, λόγω της τήρησης των προδιαγραφών των ισχυουσών ΟΜΟΕ, των επιλεγμένων διατομών του έργου και των Σ.Α.Ο.

– Ασφαλέστερη σύνδεση της περιφερειακής οδού Τυρνάβου με την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, την παλαιά Ε.Ο. Λάρισα – Τύρναβος – Ελασσόνα, δυτικά του Τυρνάβου, και την Ε.Ο. Τρικάλων.

– Άνετη, ομαλή επικοινωνία και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και περιοχών με την κατασκευή παράπλευρων οδών.

-Ασφαλής διέλευση οχημάτων και πεζών στο σύνολο του έργου με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και Συστημάτων Ασφάλισης Οχημάτων (ΣΑΟ).

 ©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή