Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολοκληρώθηκε στο Μουζάκι η 14η Διεθνής Συνάντηση Σxολικών Xορωδιών Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Μουζάκι η 14η Διεθνής Συνάντηση Σxολικών Xορωδιών του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Ήταν ένα εξαιρετικό μουσικό οδοιπορικό με χορωδίες από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, η κάθε μια με το δικό της ύφος και στυλ και το ξεχωριστό ρεπερτόριο.

Τόσο η Xορωδία του 18ου Γυμνασίου Αθηνών υπό της Διεύθυνσης της Παρασκευής Μακρινού όσο και η Xορωδία του 1ου Γυμνασίου Εύόσμου «Αρχέλαος» της Θεσσαλονίκης υπό την Διεύθυνση της Σοφίας Ιορδανίδου, προσέφεραν ξεχωριστές στιγμές μουσικής πανδαισίας, ενθουσιάζοντας το κοινό που τους καταχειροκρότησε.

Για μια ακόμη φορά η Καρδίτσα και το Μουζάκι, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η Θεσσαλία αποτέλεσαν το επίκεντρο της Πανελλαδικής Σχολικής Χορωδιακής δραστηριότητας, επαναφέροντας στην κανονικότητα την Σχολική Χορωδιακή ζωή.

Παράλληλα η παρουσία τόσων μαθητών, συνοδών και γονιών έδωσαν μια οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις του νομού Καρδίτσας.

Το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας με όλες του τις διοργανώσεις χορωδιακές και μη(σολιστικές, ορχηστρικές, Οπερας κ.α.), ενηλίκων και σχολικές θα συνεχίσει τις δραστηριότητες του καθόλη την διάρκεια της χρονιάς με αποκορύφωση την Συναυλία στην Σπηλιά του Καραισκάκη στα τέλη Ιουνίου με την παρουσίαση του κορυφαίου Ορατορίου «Δημιουργία» του Χαυδν.

Οι εκδηλώσεις της 14ης Διεθνούς Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας θα πραγματοποιηθούν σε δύο επιπλέον φάσεις, από 12-22 Μαΐου 2022 και από 9-19 Ιουνίου 2022 για να διευκολυνθούν οι σχολικές μετακινήσεις, η συνύπαρξη σε κλειστούς χώρους πολυάριθμων εκτελεστών και να προετοιμαστούν καλύτερα λόγω της διετούς απενεργοποιήσης των σχολικών χορωδιών εξαιτίας της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η 14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίου Φεστιβαλικού θεσμού και πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ, θα συνεχιστεί να υλοποιείται από 12-22 Μαΐου 2022 και από 9-19 Ιουνίου στην Καρδίτσα, στο Μουζάκι, στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, στη Λίμνη Πλαστήρα και στην Ιστορική σπηλιά του Καραϊσκάκη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον εθνικό μας συνθέτη Νικόλαο Χαλικιόπουλο – Μάντζαρο (1795-1872), για τα 150 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη, στον μεγάλο σύγχρονο συνθέτη Ιάνη Ξενάκη (1922-2001)για τα εκατό χρόνια από την γέννησή του, στον μεγάλο κλασσικό συνθέτη Ιωσήφ Χάυδν (1732-1809) για τα 290 χρόνια από τη γέννηση του, στον Καρδιτσιώτη ήρωα και αρχιστράτηγο της Επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη (1782-1827) για τα 240 χρόνια από την γέννησή του και στον μεγάλο ποιητή της Χριστιανοσύνης Δάντη Αλιγκέρι (1265-1321).

Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας.

Η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών αποτελεί το βήμα παρουσίασης της σημαντικής δουλειάς, που επιτελούν οι καθηγητές Μουσικής στα σχολεία.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

Παράλληλα, αναδεικνύεται το τεράστιο εκπαιδευτικό έργο του Καθηγητή Μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου.

Ανανεώνεται το ραντεβού με τις σχολικές χορωδίες από Ελλάδα και Εξωτερικό στις 12 Μαΐου 2022.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή