Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όλυμπος: Ένας χειμώνας στην καρδιά της άνοιξης

Μια εικόνα άκρως χειμερινή μέσα στην καρδιά της άνοιξης είναι το τοπίο που αντικρίζουν οι ορειβάτες φτάνοντας στις κορυφές του Ολύμπου, με την ψηλότερη του κορυφή, τον Μύτικα, να είναι ντυμένη στα λευκά.

Μπορεί την φετινή χρονιά ο χειμώνας που πέρασε να μην ήταν ο παραδοσιακά λευκός για τους χειμερινούς προορισμούς, αλλά το τελευταίο δεκαήμερο στο οροπέδιο των Μουσών, το οποίο βρίσκεται στα 2.600 μέτρα… οι ουρανοί άνοιξαν.

 

 

olympos-4.jpg
olympos-7.jpg
olympos-5.jpg

Από την 25η Μαρτίου άσπρισαν για τα καλά οι κορυφές του Ολύμπου και στην περιοχή το ύψος του φρέσκου χιονιού που έπεσε ξεπέρασε τους 40 πόντους κάνοντας δύσκολη την ανάβαση.

Τις τελευταίες χειμερινές τους εξορμήσεις έκαναν οι λάτρεις του χιονιού και της ορειβασίας απολαμβάνοντας το εντυπωσιακό άσπρο τοπίο. Αυτή την περίοδο τα καταφύγια είναι κλειστά και η σεζόν για την ορειβασία αναμένεται να ανοίξει αυλαία στις 25 Μαΐου.

Μάρτυρας οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι Αλέξανδρος και Μιχάλης Στύλλας, υπεύθυνους του καταφυγίου «Χρήστος Κάκκαλος».

olympos-6.jpg

Το καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος» βρίσκεται σε ύψος 2.650 μέτρα, στο στο ανατολικό άκρο του Οροπεδίου των Μουσών και έχει χωρητικότητα 17 ατόμων. Η χειμερινή περίοδος λειτουργίας του καταφυγίου ξεκινάει από τις αρχές Μάρτη και διαρκεί μέχρι τα τέλη Απρίλη, ανάλογα με τις καιρικές και τις συνθήκες χιονοκάλυψης.

olympos-3.jpg
trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή