Ομιλία για τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας «Ο Ιπποκράτης», ενημερωτική ομιλία με θέμα «ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ», και σας προσκαλεί στη στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας(28ης Οκτωβρίου 9) την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019  και ώρα 06:30 μ.μ..

Ο θυρεοειδής αδένας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ενδοκρινή όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Παράγει ορμόνες που είναι υπεύθυνες για τη σωστή λειτουργία του σώματος και τη διατήρηση ενός καλού μεταβολικού επιπέδου. Στις ημέρες μας, όλο και συχνότερα διαπιστώνονται προβλήματα τόσο στη λειτουργία του (παραγωγή ορμονών) όσο και στην ανατομία του (καλοήθεις και κακοήθεις όζοι). Συνιστά για τον λόγο αυτό, σημαντική ανάγκη η ενημέρωση του κοινού για τις σοβαρότερες παθολογικές καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν στον αδένα αυτό, τόσο για να δημιουργηθεί μία σωστή άποψη, όσο και για να  “να καταρριφθούν” κάποιοι μύθοι γύρω από το μεγάλο αυτό θέμα που αφορά πολλούς από εμάς.

Συντονιστής:

Κωνσταντίνος Χατζηθεοφίλου

Ομοτ. Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πρόεδρος Επιστ. Συμβουλίου ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

 

Ομιλητές:

Μαρία Καλτσάτου

Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος

Συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Θέμα: “Υπο-υπερθυρεοειδισμος”

 

Ιωάννης Τζάρτζας

Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος

Συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Θέμα: “Όζοι θυρεοειδούς”

 

Ανδρέας Ριζούλης

Ενδοκρινολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνεργάτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Θέμα: “Καρκίνος θυρεοειδούς”

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2410996110 ή στο email:[email protected]©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή