Ομιλία του γνωστού διεθνολόγου Σωτήρη Σέρμπου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Με θέμα «Από το Κίεβο στην Ιερουσαλήμ: η διεθνής θέση της Ελλάδας σ΄ έναν κόσμο σε μετάβαση»

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 18:30 θα έχουμε τη τιμή να υποδεχθούμε στη Βιβλιοθήκη τον Δρ. Σωτήρη Σέρμπο, Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο Δρ. Σέρμπος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: “Από το Κίεβο στην Ιερουσαλήμ: η διεθνής θέση της Ελλάδας σ΄ έναν κόσμο σε μετάβαση”.

O Σωτήριος κ. Σέρμπος υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Αριστούχος υπότροφος τoυ Κολλεγίου «Ανατόλια», σπούδασε Πολιτική Επιστήμη με έμφαση στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (BA) και στο London School of Economics and Political Science (MSc). Αριστούχος υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Ε.Κ.Π.Α., με ερευνητικό πεδίο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Έχει εργαστεί ως διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ως επιστημονικός διευθυντής σχεδιασμού πολιτικής στο Υπουργείο Εξωτερικών, ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Μακεδονίας – Θράκης. Επιπλέον εμπειρία σε ζητήματα διαπραγματεύσεων και ανάπτυξης επιτελικών οργάνων στρατηγικού σχεδιασμού.

Έχει διδάξει Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο American College of Thessaloniki. Δραστηριοποιείται στο πεδίο των διε-θνών συμβουλευτικών υπηρεσιών μέσω του Gerson Lehrman Group.

Το 2012, επελέγη ως «SUSI scholar» στο Ινστιτούτο Αμερικανικής Πολιτικής και Πολιτικής Σκέψης (ΗΠΑ). Την περίοδο 2014-2015, εργάστηκε ως ακαδημαϊκός υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright στο πεδίο των σχέσεων ΗΠΑ-ΕΕ και των κρίσεων σε Ευρωζώνη και Ουκρανία (Johns Hopkins SAIS).

Έχει συνεργαστεί με τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα Konrad Adenauer και Friedrich Ebert. Οι δημο-σιεύσεις του επικεντρώνονται στο πεδίο της ανάλυσης εξωτερικής πολιτικής, με έμφαση σε Τουρκία, ΗΠΑ, ΕΕ.

Παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύ-που. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …