Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ομιλία του ιατρού και ιεραποστόλου π. Ευαγγέλου Παπανικολάου στην Κατερίνη

Μια ιδιαίτερη ευκαιρία είχαν οι Κάτοικοι της Κατερίνης και όχι μόνο, το απόγευμα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου, όπου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποίησε ομιλία ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, ιατρός και ιεραπόστολος από την Ιερά Μητρόπολη Καμερούν.

Ο ομιλητής ανέπτυξε το θέμα «Η Θεοτόκος, ο γλυκύς καρπός της Άννης». Με το χάρισμα του λόγου που διαθέτει και χρησιμοποιώντας ως βάση την Αγία Γραφή, την ιερά παράδοση, τους Πατέρες της Εκκλησίας και χειρόγραφα κείμενα, αναφέρθηκε στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, προκαλώντας ωφέλεια στο πολυπληθές ακροατήριο που με ζωηρό ενδιαφέρον παρακολουθούσαν, ενώ στο τέλος δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί και γόνιμος διάλογος.

Ο ομιλητής, με την ευκαιρία της παραμονής του στην Κατερίνη, επισκέφθηκε στο Επισκοπείο τον ασθενούντα Μητροπολίτη πρ. Κίτρους Γέροντα Αγαθόνικο, προκειμένου να λάβει την ευχή του, καθώς συνδέεται πνευματικά μαζί του από πολλών ετών.

Με την ευκαιρία αυτή συναντήθηκε και με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο, με τον οποίο είχε μακρά και γόνιμη συνομιλία, σε θέματα εξωτερικής ιεραποστολής και ευρύτερου εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον π. Ευάγγελο για τον κόπο του να ταξιδέψει μέχρι την Κατερίνη και τη διακονία του λόγου που πρόσφερε στο πολυπληθές ακροατήριο που συμμετείχε στην ενοριακή αυτή πνευματική σύναξη.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή