Ομιλία Κώστα Σκρέκα στη Σύνοδο των Προέδρων ΝΟΔΕ της Ν.Δ.

Μεταξύ των βασικών ομιλητών στη Σύνοδο των προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών όλης της Ελλάδος (ΝΟΔΕ) του κόμματος ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ν.Δ. και Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Γραμματεία Οργανωτικού με τη συμμετοχή των εκλεγμένων Προέδρων ΝΟΔΕ του κόμματος, καθώς και την παρουσία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Τομεάρχης ανέλυσε τις μεταβολές που επιφέρει Κλιματική Αλλαγή και θα επηρεάσουν την ζωή και το περιβάλλον. Σημαντικότερές από αυτές τις αλλαγές είναι η αύξηση της θερμοκρασίας, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η μείωση των βροχοπτώσεων, όπως και η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης των ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε ειδικότερα, στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής  στην αγροτική της παραγωγή, στον τουρισμό και στη δημόσια υγεία. Ανέλυσε τους κινδύνους που διατρέχουν τα δάση και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για το μέλλον των ακτών εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Με δεδομένο ότι ένα ξηρότερο κλίμα, εξαιτίας της μείωσης των βροχοπτώσεων και των περιόδων ανομβρίας, οδηγεί στη σταδιακή μετατροπή αρδευόμενων (ποτιστικών) εδαφών σε ξηρικά, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας των αγροτικών καλλιεργούμενων εκτάσεων από την ξηρασία και την ερημοποίηση και πρόσθεσε πως «Στη Ν.Δ., σχεδιάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη που από τη μία δημιουργεί θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας και από την άλλη έχει βασικό μέλημα την προστασία του περιβάλλοντος και ορθολογική διαχείριση των πρώτων υλών».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή