Ομιλία Μικέλη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών

Ομιλία στους Δελφούς για την αγροτική οικονομία πραγματοποίησε ο Μικέλης Χατζηγάκης μετά από πρόσκληση της Δήμητρας Φιλίππου, ιδιοκτήτριας της βιομηχανίας ΦΑΓΕ, και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
 
Ο Μικέλης μίλησε για τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Ανέλυσε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και πρότεινε λύσεις.
 
Ο Μικέλης τόνισε την ανάγκη να υιοθετήσει η Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης με κέντρο την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, είπε «πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας το παλιό μοντέλο του κτηνοτρόφου που είχε την κάπα και την γκλίτσα και από πίσω τα πρόβατα. Σήμερα, ο Έλληνας κτηνοτρόφος πρέπει, και ειδικά οι νέοι κτηνοτρόφοι, να μεταμορφωθεί σε ένα μοντέρνο επιχειρηματία με σύγχρονες μονάδες που τον καθιστούν παγκοσμίως ανταγωνιστικό και εξωστρεφή».
 
Επίσης, ο Μικέλης Χατζηγάκης υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη ηλικιακής ανανέωσης της Ελληνικής αγροτιάς που θα μπορέσει να υιοθετήσει νέες τεχνολογίες για να ενισχύσει την παραγωγή αλλά και να μειώσει το κόστος.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή