Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Όμηροι» των οφειλών ελευθεροεπαγγελματίες στα Τρίκαλα

Το 60% δυσκολεύονται να πληρώσουν εισφορές και ένα μεγάλο ποσοστό μένει χωρίς ρύθμιση χρεών

«Οι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι, μέχρι το 2010, που δεν μπορούσαν να καλύψουν τις εισφορές τους ήταν της τάξεως του 5-6% . Οι αντίστοιχες επαγγελματικές τάξεις που αδυνατούν να πληρώσουν στα ασφαλιστικά ταμεία μέσα στην πανδημία άγγιξαν ακόμη και το 60%» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ ν. Τρικάλων Βαγγέλης Αγγελάκης.

Το πρόβλημα κρίνεται ακόμη πιο μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ανθρώπων μένουν όμηροι των οφειλών τους μη μπορώντας να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, αν ένας ασφαλισμένος του πρώην ΟΑΕΕ έχει οφειλές άνω των 20 χιλ ευρώ και δεν ρυθμίζονται και δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη.

Οι δε συνταξιούχοι, όσοι τα κατάφεραν δηλαδή να συνταξιοδοτηθούνε, λαμβάνουν δε τα χαμηλότερα κλιμάκια των συντάξεων αφού είναι ανάλογο των εισφορών που κατέβαλλαν.

Το επίσης τραγικό της υπόθεσης, είναι ότι αρκετοί ασφαλισμένοι επαγγελματοβιοτέχνες, δεν είχαν αρκετά χρόνια ιατροφαρμακευτική κάλυψη λόγω αδυναμίας κάλυψης των εισφορών τους. Ωστόσο, επίσης δεν μπορούν να βγούνε στη σύνταξη μιας και παρόλο που δεν καλύπτονταν ιατροφαρμακευτικά πρέπει να καταβάλλουν το σύνολο των εισφορών που δεν κατέβαλλαν τότε κι ας μην είχαν την πρόσβαση στις παροχές!

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή