Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όμορφη γιορτή για την εθνική επέτειο στο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Γιορτή για την εθνική επέτειο πραγματοποίησε το « του Δήμου Τρικκαίων την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021. Επρόκειτο για μια παρουσίαση – θεατρική δράση. Στο σχετικό σημείωμα, αναφέρονται τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, φέτος που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την εθνική μας αφύπνιση, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στους ήρωες και τα ιστορικά γεγονότα της επανάστασης του 1821, μιας και η ελληνική εθνική επέτειος, αυτή την εμβληματική χρονιά, αποτελεί παγκόσμια αφορμή εορτασμού της διεκδίκησης των δικαιωμάτων στην ανεξαρτησία, την ελευθερία και τον σεβασμό κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

Το αποτέλεσμα της παρουσίασης, είναι μέρος μιας ερευνητικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, που πραγματοποιείται από την αρχή της φετινής χρονιάς. Με σκοπό να φέρει κοντά στις ρίζες της εθνικής μας ιστορίας, εμπλουτίζοντας και ενδυναμώνοντας την γνώση και την σχέση των παιδιών μας με αυτήν, μέσα από γνωστά και άγνωστα περιστατικά και πρόσωπα του αγώνα.

Μέσα από την θεατροποιημένη βιογραφία, την ποίηση, την ζωγραφική ,τον χορό, φέραμε στο παρόν την συγγένεια μας με τους προγόνους αγωνιστές και αποφασίσαμε αυτή η επέτειος σε μας, να θυμίζει την ανάγκη της έκφρασης μας με πράξεις για ευγνωμοσύνη, αλληλοεκτίμηση, σεβασμό, αυτονομία και αγάπη.

Ανάμεσα στα σημαντικά κτήρια του πλανήτη που προβάλλεται και τιμάται η σημαία μας αυτές τις μέρες, προσθέτουμε το σπίτι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Τα πορτρέτα των ηρώων τα οποία ζωγράφισαν και θα τα χαρίσουμε στα παιδιά, σχεδίασε η Ευαγγελία Μπίλλα μαθήτρια της γ’ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Την ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά της.

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με Ελευθερία και Υγεία!!!

Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή