Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Καμία πρωτοβουλία στήριξης για τους Θεσσαλούς πλημμυροπαθείς

Καμία πρωτοβουλία ενίσχυσης της Θεσσαλίας και των πλημμυροπαθών δεν λαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η οποία κατέθεσε δέσμη προτάσεων στο αρμόδιο Υπουργείο, προτάσεις που προωθήθηκαν και από τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο σε σχετική αναφορά του.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, το Υπουργείο δεν εντάσσει τη Θεσσαλία σε κανένα ειδικό καθεστώς όσον αφορά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, όπως ισχύει για Εβρο, Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, Ρόδο, Εύβοια, που προβλέπει 10-12 διανυκτερεύσεις, με μηδενική συμμετοχή για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Ακόμη, δεν εντάσσει τη Θεσσαλία σε κανένα ειδικό πρόγραμμα επέκτασης ταμείου ανεργίας και διατήρησης θέσεων εργασίας ή ειδικό πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα και για τη στεγαστική συνδρομή των πληγέντων της Θεσσαλίας παραπέμπει στο άλλο Υπουργείο.

«Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση περιοχών που επλήγησαν από καταστροφικά φαινόμενα!! Γιατί η ΔΥΠΑ δεν παρεμβαίνει στη Θεσσαλία με ειδικά στοχευμένα προγράμματα;», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι χάθηκαν πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας, ενώ εκατοντάδες είναι οι άστεγοι συμπολίτες. «Η ΔΥΠΑ, δηλαδή, δεν παρεμβαίνει σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αφορούν την καθ ύλην αρμοδιότητα της; Ποιος ο λόγος; Ποια η αιτία; Μήπως να θυμηθούμε προεκλογικές αναφορές για το τι θα συμβεί αν ψηφιστεί ο “λάθος” περιφερειάρχης;», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή