Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΠΕΚΑ: Δεν θα κοπεί κανένα προνοιακό επίδομα αναπηρίας

Την διαβεβαίωση ότι «δεν πρόκειται να κοπεί κανένα προνοιακό επίδομα αναπηρίας», έδωσε ο Διοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), Στυλιανός Πλιάκης, κατά την διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, η οποία πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό.

Παράλληλα, ο κ. Πλιάκης τόνισε ότι «σκοπός της πιλοτικής διαδικασίας είναι τα άτομα με αναπηρία να λαμβάνουν πλέον από μία, ενιαία αρχή τα επιδόματά τους σε σταθερή ημερομηνία, που θα είναι γνωστή σε όλους, με απόλυτη διαφάνεια, με ηλεκτρονικές αιτήσεις και αδιάβλητες διαδικασίες. Τα αναπηρικά επιδόματα δεν κόβονται και η διαδικασία απονομής τους δεν αλλάζει, πλην της πλήρους ψηφιοποίησής της, πράγμα που θα διευκολύνει τα μέγιστα, πρωτίστως τους ίδιους τους αναπήρους. Τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα δεν είχαν ούτε προβλέπεται να αποκτήσουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια».

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, οι αιτιάσεις περί περικοπής των κρατικών δαπανών για την πρόνοια «μόνο ως παραπληροφόρηση μπορούν να εκληφθούν, την στιγμή που όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί, αλλά αντίθετα έχουν σημαντικά αυξηθεί από 780 εκ. ευρώ το 2015, ξεπέρασαν το 1,5 δις ευρώ το 2017 και θα υπερβούν τα 2,5 δις. ευρώ το 2019».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή