Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οπερα του Χέντελ στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος συνεχίζει σε συνεργασία με τον όμιλο Αντέννα τις προβολές της Met που προβάλουν σε ζωντανή μετάδοση παραστάσεις από το Lincoln Center της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 29/2 στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης η όπερα Αγριππίνα του George Frideric Handel

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γεν. είσοδος,  10 ευρώ παιδικό, φοιτητικό, και ομαδικές αγορές εισιτηρίων άνω των 10 τεμαχίων σε σωματεία ή συλλόγους.

Διεύθυνση ορχήστρας: Harry Bicket
Σκηνοθεσία: Sir David McVicar
Σκηνικά-Κοστούμια: John Macfarlane
Φωτισμοί: Paule Constable
Χορογραφίες: Andrew George
Διανομή: Brenda Rae (Ποππέα), Joyce DiDonato (Αγριππίνα), Kate Lindsey (Νέρων), Iestyn Davies (Όθων), Duncan Rock (Παλλάντε), Matthew Rose (Κλαύδιος)
Διάρκεια: 3 ώρες & 45 λεπτά

Πρεμιέρα για την «Αγριππίνα» στη σκηνή της Met, της σάτιρας του Handel για τα πολιτικά και σεξουαλικά σκάνδαλα που κυριαρχούν στην εξουσία. Ο Sir David McVicar παρουσιάζει μια ξεχωριστή παραγωγή που αρχικά σχεδιάστηκε για το φεστιβάλ Monnaie στις Βρυξέλλες το 2000, με έναν κόσμο γεμάτο δολοπλοκίες όπου η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν διαλύθηκε ποτέ, μα συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας. Όπως έκανε ο Handel όταν αρχικά σχεδίασε την όπερα, η παράσταση παρουσιάζει την σύγχρονη κοινωνία μέσα από ένα παραμορφωτικό καθρέφτη, σε ένα κόσμο γεμάτο από ίντριγκες, διαφθορά και πολιτικές διαμάχες. Η Joyce DiDonato ερμηνεύει την Αγριππίνα, την διψασμένη για δύναμη αυτοκράτειρα. Η εκθαμβωτική Brenda Rae είναι η ραδιούργα και πλανεύτρα Ποππέα και η Kate Lindsey ερμηνεύει τον ασταθή νεαρό Νέρωνα. Ο Iestyn Davies ερμηνεύει τον φιλόδοξο αξιωματικό Όθωνα και ο Matthew Rose τον αυτοκράτορα Κλαύδιο, που για τον θρόνο του η Αγριππίνα, προορίζει τον γιό της, Νέρωνα. Διευθύνει ο Harry Bicket, γνωστός για τις ενορχηστρώσεις μπαρόκ ρεπερτορίου.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή