Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όψεις του ψηφιακού μετασχηματισμού των Τρικάλων σε εκδήλωση των εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

Τη γενική εικόνα της ψηφιακής πόλης των Τρικάλων των επόμενων ετών, είδαν και έμαθαν μαθητές και μαθήτριες σχολείων του Δήμου Τρικκαίων, σε εκδήλωση των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά». Ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Τρικκαίων Δρ. Κώστας Αβδελίδης παρουσίασε πτυχές του προγράμματος «restart mAI city», που με προϋπολογισμό 6,9 εκ.€ και χρηματοδότηση από το «Ταμείο Ανάκαμψης» ξεκινά να υλοποιείται στα Τρίκαλα.

Ο κ. Αβδελίδης παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος δράσης, που αφορούν ουσιαστικά στη χρήση της τεχνολογίας προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών, της βελτίωσης της καθημερινότητας, της μείωσης κόστους διακυβέρνησης, των παρεμβάσεων για την κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε γενικές γραμμές, δόθηκε έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό στην πόλη που αξιοποιεί την τεχνολογία για να βελτιώσει τους τρόπους παρέμβασης και δράσης σε θέματα διοίκησης, περιβάλλοντος, καθημερινότητας.

Εξάλλου νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, τόνισε τη σημασία της ώσμωσης της νέας γενιάς με τα νέα δεδομένα που προσαρμόζει στην καθημερινή ζωή ο Δήμος Τρικκαίων. Δεδομένα και δράσεις, που τα επόμενα χρόνια θα αφορούν επακριβώς στην καθημερινότητα των νυν νέων και νεανίδων των Τρικάλων.

Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Σχεδιάζοντας την πόλη του μέλλοντος» και διοργανώθηκε από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» GiSeMi HUB Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της e-trikala ΑΕ, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. Παρέστησαν μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων, καθώς και Γενικών Λυκείων, παρουσιάζοντας δράσεις τους (αποτύπωση ιδεών για τα Τρίκαλα της επόμενης εικοσαετίας), ενώ εισήγηση έκανε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη. Χαιρετισμό απηύθυναν, η ευρωβουλευτής Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και ο επικεφαλής του Europe Direct Θεσσαλίας κ. Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή